AKNE

Kutatásaink és gyakorlati tapasztalataink azt mutatják, hogy kétféle bőrtípus létezik, az egészséges normál bőr és az egyensúlyát veszített bőr. Az egészséges bőr az, amit szépíteni tudunk, a többi bőrállapotot pedig elsőként normalizálni szükséges. A DRHAZI BALANCE-egyensúly bőrmegújító koncepció ezt támogatja. Ha megismerjük bőrünk működését és azokat a tényezőket, melyek segítik a bőregyensúly fenntartását sokat tehetünk azért, hogy az arcbőrünk széppé és egészségessé váljon.

 

„Évek óta kutatom azokat a megoldásokat, melyekkel az arcbőr normalizálható, kiegyensúlyozható. Az általunk kidolgozott komplex módszer lehetőséget ad, hogy visszatérjünk az egészséges szerkezetű normál arcbőrhöz.”

Mitől működik?

A bőrtünetek – mint, a rosacea, a kontakt dermatitis, az akne – komoly kihívást jelentenek sokunk életében, és ezek a tünetek ma már sajnos általánosnak is tekinthetők az emberek körében.

• az elmúlt 100 év szintetikus mérgei

• a kiegyensúlyozatlan életvitelünk

• a tudatos információk hiánya miatt ma már sok bőrtünetet az orvostudomány is elfogad krónikus esetként és csupán a tüneteket igyekszik – tudja kezelni.

Tapasztalataink szerint olyan anyagokkal (szintetikus vegyszerek és gyógyszerek) amik önmaguk is károsak az emberi szervezetre, nem lehetséges tartósan megszüntetni a kiváltó okokat. Ezek a szerek az aktív tüneteket időlegesen csökkenthetik, de a bőrproblémákat folyamatosan fenntartják, sőt akár hosszú távon súlyosbíthatják. Hatásukra a bőr szerkezete egyre inkább roncsolódik. A legújabb tudományos eredmények szerint, ha a bőregyensúly bármely ok – akár mérgek, vitaminhiány, hormonváltozás vagy stressz – miatt felbomlik, a bőr elveszíti a védekező képességét és kórokozó ágensek szaporodnak el a felszínén. Ezt követően a bőrproblémákat már ezek a kórokozók tartják fenn és mint krónikus bőrtünetek vannak jelen.

Ilyen esetekben a fő cél, hogy a bőr regenerálódjon, kialakuljon a bőregyensúly, normalizálódjon a bőr mikrobiológiai védő flórája és a bőr újra természetes módon betöltse védő funkcióját. Egy olyan komplex bőrmegújító, bőrápoló programot dolgoztunk ki, mely a legújabb tudományos kutatási eredményeket beépítve, biztonságos, jótékony kozmetikai készítményekkel megoldást kínál a kiváltó okok megszüntetésére és új lehetőséget ad ezeknek a krónikusnak hitt bőrtünetek ápolására. Holisztikus szemléletünk alapja, hogy törekszünk felfedezni és a lehető legtermészetesebb módon megszüntetni a tünetek mögött rejlő okokat. Így született meg a DRHAZI Bőrmegújító természetes hatóanyag kozmetikumok termékpalettája és a BALANCE-egyensúly koncepció.

100% NATURAL – természetes anyagok – a biztonságért, a hatékonyságért

SKINIDENTIC – bőrazonos összetétel – a bőrregenerációért

HIGHTECH – innovatív biotechnológiai anyagok – az intenzív hatásért

A Problémás bőr és ápolása (Akne)

A 12-24 éves korosztályban ötből négy embernél alakul ki legalább egyszer aknés bőrtünet a hormonrendszer aktivitása miatt. Ezért gyakran kamaszkori tünetnek tartják, de tapasztalatunk, hogy bármely életkorban előfordulhat, és így a 20-30 éves felnőtteknél is kialakulhat, sőt még 40-50 éves korban is fennállhat.

Akne akkor alakul ki, amikor a szőrtüszőket – a bőr pórusait – elhalt hámsejtek és/vagy faggyú tömíti el.

Az akne jellegzetesen az arcon, a nyakon, a mellkason, a háton és a vállakon alakul ki, mivel ezeken a bőrterületeken van a legtöbb faggyútermelő mirigy.

Mi a kialakulásának az oka?

Három tényező vezethet az akne kialakulásához.
• a faggyú túltermelése – pl. hormonok, stressz, vegyi anyagok, szteroidok, Demodex atka miatt
• az elhalt hámsejtek nem megfelelő hámlása miatt a bőr szőrtüszőinek irritációja alakul ki
• kórokozó baktériumok jelenléte (pl.Propionibacterium, Bacterium oleracea)

Minden szőrtüszőbe belenyílik egy faggyúmirigy. A faggyúmirigy által termelt váladék (a faggyú) egészséges bőr esetén a szőrtüszőn keresztül kijut a bőr felszínére és itt egy védőbevonatot képez mind a bőrön, mind a hajas fejbőrön. Ha a szervezet fokozott mennyiségű faggyút termel, vagy a hámsejtek pusztulnak fokozottan és elzárják a pórusokat, a faggyú felhalmozódik a szőrtüszőben és ott megszilárdul, mintegy dugót képezve.

A bőr egyéb pórusai, mint az izzadtságmirigyek kivezetései általában nem vesznek részt az akne kialakulásában. A verejtékmirigyek hőség hatására bekövetkező
gyulladása okozza a bőr azon „pattanásosodását”, amit miliariának neveznek. Az ilyen pattanások akkor keletkeznek, ha
a verejtékmirigyek kivezető csövei elzáródnak.

Milyen formában jelentkezhet?

• Zárt comedók – A szőrtüsző nyílását eltömítik az elhalt hámsejtek
és a faggyú, emiatt a szőrtüsző kitágul, a szokásosan termelt
váladék felgyülemlik.
• Miteszerek (nyílt comedók) – Hasonlítanak a zárt comedókhoz, azonban sötétre elszíneződnek és a bőr felszíne felé nyíltak, így a tartalmuk ki tud ürülni.
• Pattanások – A pattanások a bőr felszínéből kiemelkedő pirosas foltok, melyek az elzáródott szőrtüszők gyulladása vagy fertőzése miatt alakulnak ki. Gyógyuláskor a pattanásos szövetkárosodás kis sebként viselkedik. A sebet záró, kezdetben normálisan pirosas és a bőrből kissé kiemelkedő hegszövet később elhalványul. Ezek az ún. maculák eltűnéséhez akár hat hónap is szükséges, de a sötétebb bőrön még tovább látszanak.
• Ciszták (tömlők) – A ciszták a bőr felszíne alá benyúló mélyebb kötőszöveti csomók, melyeket a szőrtüszőben kialakuló elzáródás miatti felgyülemlő váladék tölt ki. Ezek gyakran heggel gyógyulnak. A keloid heges aknék kidomborodnak a bőrfelszínből és megjelenésük családi halmozódást mutat. A szövetvesztéssel járó hegek a gyakoribbak, a bárányhimlő okozta hegekhez hasonlóan gyógyulnak és bemélyednek a bőrfelszínbe. Ezek az ún. jégcsákány hegek. E hegek kristályos mikrodermabrázióval kezelhetők.

Kik hajlamosabbak az akne kialakulására?

A hormonális aktivitás hajlamosít az akne kialakulására, illetve a már meglévő tüneteket is ronthatja. Előfordul tizenéves fiúk és lányok esetében; lányok és felnőtt nők esetében a menstruációt megelőző néhány napban; a várandós nőknél; a menopauza idején és bizonyos gyógyszerek, például a kortizon szedése is befolyásolja a hormonális rendszerünket.

Demodexes csomók a bőrben

A legújabb kutatások összefüggést találtak a hormonális változások és a Demodex atka fertőzés kialakulása között: a hormonszint változás a bőrfaggyú összetételét úgy változtatja meg, hogy az kedvez a Demodex atkák szaporodásának. Ez a mikroszkópikus atka az arcbőrön a faggyúmirigyekben él, az ott található fehérjével és zsírral táplálkozik.

Tudományos előrelépést jelent, hogy 2011-ben készült egy felmérés az 1950 – 2011 között publikált klinikai vizsgálatokról (63 db), melyek az akne és a Demodex brevis atka fertőzés megjelent. 48 esetben szignifikáns összefüggést találtak a két kórkép között. (Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296070/)

Gyakorlati tapasztalatunk, hogy az atkakezelés, antibakteriális kezelés és a párhuzamosan végzett bőrfelépítés, bőrkiegyensúlyozás kiválóan ápolja és megújíítja a problémás bőrt.

Hogyan ápolja DRHAZI a problémás bőrt?

A tág pórusok, mitesszerek és a bőralatti komedók képesek fenntartani a bőregyensúly eltolódását. Főként a bőralatti zárt komedók (demodexes csómók) azok, amik akár folyamatos immunreakciót, gyulladást is kiválthatnak a szevezetben.

A szalonkezelés célja, hogy a pórusokon a faggyú könnyebben távozzon és kialakuljon a bőregyensúly. Ez komplex feladat, mert figyelemmel kell legyünk a bőrszerkezet regenerálására, a faggyú összetételének szabályozására, a mikroorganizmusok kiegyensúlyozására és a szarusodás normalizálására is.
Módszerünk különlegessége, hogy hatóanyagolajokkal kezeljük a problémás bőrt. Ezek az olajok egyrészt antibakteriális, antiparazita hatásúak, másrészt a problémát okozó mély kötőszöveti gocókat is feldolgozzák, hogy eltávolíthatóak legyenek.
Ezt követően szakszerű mélytisztítást végzünk, amit nem helyettesíthetnek vákumgépek, kozmetikumok sem a hámlasztás. Ennek fő célja a pórusok méretének normalizálása és szabaddá tétele. Mégis nem ez a legnagyobb sikere a DRHAZI bőrmegújításnak.

Ezt követően kezdjük a bőr sejtszintű felépítését.

A tiszta pórusokon a NANO PEPTIDEK-et hatékonyan bejutatjuk a bőr legmélyebb rétegeibe, ha szükséges akár a kötöszöveti és irha rétegig. Ezek a modern hatóanyagok sejtszinten újítják meg a bőrt és csökkentik a gyulladást.

A magas dózisban alkalmazott NÖVÉNYI KOLLAGÉN, A HIALURONSAVAK ÉS A LIPOSZÓMA koktél intenzív hidratálást biztosít, feltölti a tág pórusokat és látványosan javítja a bőrképet.

Természetesen az OTTHONI GONDOS BŐRÁPOLÁS is segíti munkánkat. Ezzel a komplex módszerrel még a legproblémásabb bőr is szépen kiegyensúlyozható, normalizálható.

Az általunk kifejlesztett DRHAZI hatóanyagkozmetikumok 100% természetesek, bőrazonos és orvosi tisztaságú hightech hatóanyagokkal készülnek.

A hatóanyagolajok és speciális növényi kivonatok parazitaellenesek, antibakteriális és antivirális hatásúak, a Totara fa kivonata a Bio Totarol erőteljes antibakteriális hatású, természetes antibiotikumnak tekinthető és a sejtszintű regeneráló hatóanyagok pedig a bőrszerkezet megújításáról gondoskodnak.

Ápolási tanácsok aknés bőrre

• Étrend – a tejtermékekben és a magas glikémiás indexű
élelmiszerekben gazdag étrend növeli a pattanások kialakulásá-
nak esélyét. Fogyasszunk minél kevesebb cukrot, együnk sok
friss gyümölcsöt és zöldséget!

• Arcmosás – A naponta kétszeri finom, de antiszeptikus
arcmosás jót tesz a pattanásos arcnak. Nem szabad túl-
zásba vinni, dörzsölni. Ajánlott gyengéd arclemosó készítményt
és langyos vizet használni.

Kerüljük az intenzív szárító hatású kozmetikumokat, anyagokat. Még a zsíros bőrnek sem tesz jót, mert a fokozott faggyútermelés oka összetett és a szárítással csak még intenzívebb bőregyensúlyeltolódást okozunk. Kerüljük a vegyszereket, mert a sérült bőrfelszínen még komoly károkat okozhatunk magunknak

• A helytelen „nyomkodás”-t hagyjuk el – mert legfőbb veszélye, hogy
mélyebbre viheti a gyulladást, ami további romlást,
pirosodást, a kiürülés útjának elzáródását és hegesedést ered-
ményezhet.

• Érintési „tilalom” – nagy önuralmat igényel, de fontos, hogy
a pattanásos bőrt a lehető legkevesebbszer érintsük – különösen nem piszkos kézzel. A bőrünkhöz rendszeresen
hozzá érő tárgyakat, például a telefont érdemes rendszeresen
megtisztítani.

• Kerüljük a hormonális fogamzásgátlást

• Tiszta kéz – a kezet és a körmöket mindig tartsuk tisztán
rendszeres szappanos kézmosással, sőt ajánlatos rövidre mani-
kűrözni a körmeinket.

• Szemüveg karbantartás – a szemüveg folytonosan érintkezik a
bőrrel, nem csak a lencséjét, de a keretét is gyakran tisztítsuk meg a szennyeződésektől.

• Borotválkozás – férfiaknál különösen fontos, hogy óvatosan
borotválkozzanak. Előtte ajánlatos
meleg, szappanos vízzel felpuhítani a bőrt és igen finoman bánni
a borotvával.

• Szellős öltözék – ha a pattanások a ruhával fedett területeken
jelentkeznek, például a háton, a mellkason, a vállon, ajánlatos jól
szellőző, tiszta pamut, bambusz ruhadarabokat viselni!

• Smink – fontos, hogy esténként mindenféle sminket maradéktalanul
távolítsunk el. Ajánlatos kifejezetten aknés, pattanásos, mitesszeres
bőrre kifejlesztett természetes összetevőjű olajmentes dekorkozmetikumokat használni

• Hajápolás – gyakori, kíméletes hajmosás ajánlott és érdemes
távol tartani a hajat az arctól

• A mérsékelt napfény és friss levegő kedvezően hat a pattaná-
sokra, kifejezetten napoztatni vagy szoláriumoztatni azonban
nem szabad.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: