ROSACEA

A DRHAZI rosacea kutatás legújabb eredményei

Kutatásaink és gyakorlati tapasztalataink azt mutatják, hogy kétféle bőrtípus létezik, az egészséges normál bőr és az egyensúlyát veszített bőr. Az egészséges bőr az, amit szépíteni tudunk, a többi bőrállapotot pedig elsőként normalizálni szükséges. A DRHAZI BALANCE-egyensúly bőrmegújító koncepció ezt támogatja. Ha megismerjük arcbőrünk működését és azokat a tényezőket, melyek segítik a bőregyensúly fenntartását sokat tehetünk azért, hogy az arcbőrünk széppé és egészségessé váljon.

dr_hazi_edina_12-vagott-1„Évek óta kutatom azokat a megoldásokat, melyekkel az arcbőr normalizálható, kiegyensúlyozható. Az általunk kidolgozott komplex módszer lehetőséget ad, hogy visszatérjünk az egészséges szerkezetű normál arcbőrhöz.”

Mitől működik?

A bőrtünetek – mint, a rosacea, a kontakt dermatitis, az akne – komoly kihívást jelentenek sokunk életében, és ezek a tünetek ma már sajnos általánosnak is tekinthetők az emberek körében.

• az elmúlt 100 év szintetikus mérgei

• a kiegyensúlyozatlan életvitelünk

• a tudatos információk hiánya miatt ma már sok bőrtünetet az orvostudomány is elfogad krónikus esetként és csupán a tüneteket igyekszik – tudja kezelni.

Tapasztalataink szerint olyan anyagokkal (szintetikus vegyszerek és gyógyszerek) amik önmaguk is károsak az emberi szervezetre, nem lehetséges tartósan megszüntetni a kiváltó okokat. Ezek a szerek az aktív tüneteket időlegesen csökkenthetik, de a bőrproblémákat folyamatosan fenntartják, sőt akár hosszú távon súlyosbíthatják. Hatásukra a bőr szerkezete egyre inkább roncsolódik. A legújabb tudományos eredmények szerint, ha a bőregyensúly bármely ok – akár mérgek, vitaminhiány, hormonváltozás vagy stressz – miatt felbomlik, a bőr elveszíti a védekező képességét és kórokozó ágensek szaporodnak el a felszínén. Ezt követően a bőrproblémákat már ezek a kórokozók tartják fenn és mint krónikus bőrtünetek vannak jelen.

Ilyen esetekben a fő cél, hogy a bőr regenerálódjon, kialakuljon a bőregyensúly, normalizálódjon a bőr mikrobiológiai védő flórája és a bőr újra természetes módon betöltse védő funkcióját. Egy olyan komplex bőrmegújító, bőrápoló programot dolgoztunk ki, mely a legújabb tudományos kutatási eredményeket beépítve, biztonságos, jótékony kozmetikai készítményekkel megoldást kínál a kiváltó okok megszüntetésére és új lehetőséget ad ezeknek a krónikusnak hitt bőrtünetek ápolására. Holisztikus szemléletünk alapja, hogy törekszünk felfedezni és a lehető legtermészetesebb módon megszüntetni a tünetek mögött rejlő okokat. Így született meg a DRHAZI Bőrmegújító természetes hatóanyag kozmetikumok termékpalettája és a BALANCE-egyensúly koncepció.

100% NATURAL – természetes anyagok – a biztonságért, a hatékonyságért

SKINIDENTIC – bőrazonos összetétel – a bőrregenerációért

HIGHTECH – innovatív biotechnológiai anyagok – az intenzív hatásért

A Rosaceás bőr és ápolása

A couperosis szó a „copper rose”-ból származik, mely az orcákon található pici kitágult felszíni hajszálerecskékre utal. Az alapja, hogy a bőr terhelt, elvékonyodott, gyulladt és a hajszálereket körülölelő kötőszövetek gyengültek, csökkent a tartásuk. Emiatt a hajszálerek is kitágulnak, s végül kívülről is felismerhetőek lesznek.

A rendelkezésre álló szakirodalomban sok a zavar a rosacea pontos eredete körül, sőt maga a betegség leírására is több kategorizálás található, és így az ajánlott ápolási módok is eltérőek. Éppen ezért, igen nehéz kiigazodni, és sok rosaceás azt is említi, hogy ahány helyen járt, annyi féle módszert javasoltak…

Mi egyetértünk azzal a véleménnyel, hogy a Rosacea tünetet legnagyobb százalékban a Demodex atka túlszaporodása, az általa okozott gyulladásos gócok és bőregyensúlyeltolódás okozza. Tapasztalatunk szerint a kialakulás folyamata és iránya között vannak különbségek, ezért az ápolási módszerek is ennek megfelelőek lehetnek.

Eszerint a DRHAZI Rosacea megnevezés alatt több bőrtünetet különböztet meg.

1. Érrendszeri elváltozás alapú rosaceás bőr

Akár a magas vérnyomás, akár a keringési rendszer kóros elváltozása miatt alakul ki. Ebben az esetben folyamatosan alakul ki az erezettség az arcon és folyamatosan jelen is van. Ezen belül is két kórképet különböztetünk meg, mikor az erek pirosas színűek akkor az artériák gyengeségéről beszélünk, ha az erek kék színűek, akkor az a vénák gyengeségét jelenti.

Kezelése kezdetben főként belgyógyászatilag javasolt, és a bőrt tekintve ekkor még főként a prevenciós – megelőző bőrápolásra érdemes fókuszálni. Erre alkalmas a DRHAZI Couperose termékcsaládja.

Hosszútávon ezek a bőtünetek is tartós bőrelváltozáshoz és fertőződöttséghez vezethetnek és akkor már természetesen komplex bőrápolás és kezelés javasolt. Kombinálódik az érrendszeri és klasszikus rosacea.

Az artériák gyengesége miatt a bőranyagcsere és a bőr tápanyagellátása csökken, a vénás gyengeség esetén pedig a méreganyagok kiürítése gátolt és emiatt alakulhat ki a bőregyensúly zavara, ami megkönnyíti a kórokozó ágensek elszaporodását. Ebben a kombinált formában, speciálisan a DRHAZI Demodex Balance bőrápolást javasoljuk. Ez a első, amit érdemes elvégezni.Majd az erek és a kötőszövet regenerációjára a DRHAZI Couperose termékcsaládja javasolt, melynek speciális növényi hatóanyagai segítik az erek összehúzódását és a kötőszövet megerősítését.

2. Klasszikus rosaceás bőr

Alapja a bőregyensúly eltolódása, a bőr szerkezetének károsodása és fertőzödöttsége, majd az ezt követő gyulladás és végül akár a teljes szervezetet érintő kóros immunválasz kialakulása. Ma már tudjuk, hogy ez a típusú rosacea egy Demodex atka túlszaporodás eredményeképpen alakul ki. Ezt a bőrgyógyászati konszenzus is elfogadta néhány évvel ezelőtt. (Ya E. Zhao, MPH; Li Ping Wu, MB; Yan Peng, MMed; Hui Cheng, MMed. Retrospective Analysis of the Association Between Demodex Infestation and Rosacea 2010 American Medical Association)

Hogyan derült fény rá?

Írországban egy egyetemi kutató, Dr Kevin Kavanagh felfigyelt arra a a tapasztalati tényre, hogy az atkaellenes szerek hatására a rosaceás tünetek is enyhülnek. Ezt követően mikroszkóposan vizsgálta a bőrt és a bőrben élő mikroszkópikus élőlényeket.

Megfigyelte, hogy a stresszfaktorok hatására megváltozik a bőrfaggyú összetétele, mégpedig az atkák szempontjából pozitív irányba, Ezáltal a számukra előnyösebb tápláléktól jobban is szaporodnak és ez okozza a rosaceás tünetek fellángolását stresszhelyzetekben. Felfigyelt arra is, hogy a rosaceás tünetek időleges javulását okozzák egyes antibakteriális gyógyszerek, pedig azok az atkákra nem hatnak. Éppen ezért további vizsgálatokat végzett és felismerte, hogy az atkák ürülékében élő baktériumok (Bacillus oleronius) is nagy szerepet játszanak a rosaceás tünetek okaként. A nagy számú atka populáció általi bakteriális jelenlétének folyamatos terhelése válthat ki immunreakciót, gyulladást, majd szövetkárosodást a bőrben. Erre a klinikai tudomány is felfigyelt, míg végül nem túl rég, 2010-ben elfogadta kínai tudósok azon publikációját, miszerint egyenes összefüggés van a rosacea kórkép és a Demodex atka fertőzés között.(Stanisław Jarmuda, Niamh O’Reilly, Ryszard Żaba, Oliwia Jakubowicz, Andrzej Szkaradkiewicz, Kevin Kavanagh : Potential role of Demodex mites and bacteria in the induction of rosacea, J. Med. Microbiol., November 2012 61: 1504-1510, Published Online: 01/11/2012)

Ez az új felfedezés adott nekünk is lehetőséget, hogy új módszert dolgozzunk ki a rosaceás bőr ápolására és a bőregyensúly helyreállítására. Így természetes kozmetikai készítményekkel és speciális kozmetikai kezelésekkel kiegyensúlyozható a mikrobiológiai egyensúly és regenerálható a bőrszerkezet.

DEMODEX atka

 

Az általunk kidolgozott módszerben fontos szerepet játszik, hogy a rosaceás folyamat éppen hol tart az adott bőrön. A különböző szinteken különböző bőrápolást és kezelést igényel a bőr. A rosaceás folyamatban figyelembe vesszük a kialakulás óta eltelt időt és a fertőzöttség nagyságát is, mert a hosszú ideje fennálló enyhe fertőzöttség, vagy egy fokozott érzékenység is kiválthat olyan komoly tüneteket, mint egy intenzív fertőzöttség.

ROSACEA-S BŐR SZINTJEI A DRHAZI KONCEPCIÓBAN

1. Szint

1-es szintű rosaceás arcbőr

Ilyenkor legelső tünet az időszakos bőrpír, amely először pár óráig, majd később napokig tarthat. Ezeket okozhatják a kozmetikumok, stressz, izgalom, teában, kávéban és alkoholban lévő alkaloidok, csípős fűszerek, illetve időjárási viszontagságok és a drasztikus hőmérséklet változások. Megjelenési helye leginkább az orcák, orrtő, áll környékén. Az irodalom meglévő „hajlam”-nak tekinti, egyfajta érzékenységnek, ami adott behatásokra (stressz) alakul ki és az erek falában lévő simaizomzat működészavarát idézik elő, míg a vérerek renyhévé, tágulttá válnak.

Tapasztalatunk, hogy itt még nem látható a bőrszerkezet károsodás szabad szemmel, de 6X-os nagyítással már szembetűnő a bőr fokozott szarusodása, vagy a mélyrétegi kötőszöveti demodexes csomók jelenléte, ami kiváltja a bőrpírt.

2. Szint

2-es szintű rosaceás arcbőr

Ekkor már szabad szemmel is látható a bőrszerkezet károsodása. A bőrsérülés fokozódásával a bőrpír idővel egyre tovább megmarad, állandósul, majd súlyosabb esetben már folyamatosan jelen van. A tüneteket súlyosbítja, hogy a szöveti keringés is lelassul és emiatt a sejtek nem kapnak elegendő tápanyagot, így az ereket körülvevő kötőszövet és bőr tovább gyengül.

3. Szint

3-as szintű rosaceás arcbőr

Ekkor már a bőrben képződött salakanyagok nem tudnak maradéktalanul kiürülni és a faggyúmirigyekben felszaporodva megfelelő táptalajt adnak a baktériumoknak, és így kialakulhatnak a gyulladásos, rosaceás csomók. Az arcbőrön már levedző felhámsérülések találhatóak, amelyek égő fájdalommal járnak, de gennyesedést nem okoznak. Ekkor a bőr már mindenre nagyon érzékenyen reagálhat.

Hogyan ápolja DRHAZI a rosaceás bőrt?

Célunk, hogy a bőrt egyensúlyba hozzuk és a kiváltó okokat megszüntessük kozmetikai kezeléssel. Ezért az általunk kidolgozott komplex módszer figyelemmel van a Demodex atka kiegyensúlyozására, a bőr felpuhítására, a kialakult gócok eltávolítására szakszerű mélytisztítással, a gyulladás csökkentésére és a bőr felépítésére sejtszinten ható nanopeptidekkel és hightech – csúcstechnológiás bőrazonos hatóanyagokkal.

Otthoni bőrápolásra egy 2 hónapos bőrmegújító csomagot fejlesztettünk ki, mely kiválóan megalapozza az általunk kidolgozott bőrkiegyensúlyozó kezelési programot. A 2 hónapos intenzív bőrkiegyensúlyozás után a bőrápolásban az arcbőr regenerálására és bőrstruktúra újraépítésére kell a hangsúlyt fektetni. Ekkor már látható a valódi bőrállapot és meg tudjuk határozni, hogy utókezelésre mely DRHAZI kozmetikai család a legideálisabb.

Ha további kiegyensúlyozó bőrápolást igényel a bőr – DRHAZI Purifying hightech kozmetikumokkal, ha az erek és a kötőszövet tonizálására fókuszáló bőrápolás szükséges – a DRHAZI Couperose hightech kozmetikumokkal, ha további felépítés, bőrregenerálás az elsődleges a bőrápolásban, a DRHAZI Pure hightech kozmetikumok a legideálisabbak a bőr normalizálására, ápolására.

Az általunk kifejlesztett DRHAZI hatóanyagkozmetikumok 100%-ban természetesek, bőrazonos és orvosi tisztaságú hightech hatóanyagokkal készülnek. A hatóanyagolajok és speciális növényi kivonatok parazitaellenesek, antibakteriális és antivirális hatásúak. Az egyik ilyen “csodaszer” a Totara fa kivonata, mely igen erőteljes antibakteriális hatású, természetes antibiotikumnak tekinthető. A sejtszinten ható regeneráló anyagok pedig a bőrszerkezet megújításáról gondoskodnak.

Ápolási tanácsok rozaceás bőrre

A rosaceás bőr tisztítása és ápolása során arra kell törekedni, hogy a bőr visszanyerje fiziológiai egyensúlyát, hogy mind jobban képes legyen a regenerálódásra, megújulásra.

• Tapasztalati úton figyeljük meg a kiváltó környezeti hatást és tudatosan kerüljük el – pl. a szélsőséges fizikai behatásokat, mint például a hideg, a száraz szél, a napozás és a szauna.

• Következetes bőrápolással akadályozzuk meg, hogy a kezdeti arcpirosodás súlyosabb rosaceává alakuljon, hiszen itt egy eltolódott egyensúlyú bőrről beszélünk és a tünetet a nem megfelelő kozmetikumok súlyosbíthatják.

• Tudjunk meg minél többet a Demodex-ről – végezzük el a demodex kiegyensúlyozást és kerüljük a szteroid gyulladáscsökkentőket tartalmazó krémek használatát – erős gyulladáscsökkentő hatásúak, érösszehúzóak és időlegesen látványos javulást okozhatnak, de későbbi mellékhatásokat is kiválthatnak és segíthetik a demodex szaporodását, így végül súlyosbíthatják a rosaceát.

• Kerüljük a szintetikus anyagokat és vegyszereket tartalmazó kozmetikumokat, akár az orvosi, gyógyszertári szereket is, ha azok vegyszereket tartalmaznak.

• Használjunk fluormentes fogkrémet és kerüljük, hogy a hab az arcunkra kerüljön fogmosáskor.

• Kerüljük a hormonális fogamzásgátlást.

• A megvékonyodott hámréteget érdemes viszonylag gyorsan és inkább kissé felületesen, mint alaposan megdörzsölve tisztítanunk.

• Minden szárító hatású, alkoholtartalmú és vérkeringést serkentő kozmetikum irritálhatja az ilyen bőrt.

• Mondjunk le a durva peeling részecskéket tartalmazó arcpeelingről, használjunk inkább biológiai, enzimes peelinget.

• A pirosság elfedésére használhatunk olajmentes alapozót és zöld természetes pigmenteket tartalmazó korrektort, vagy magas pigment tartalmú olajmentes ásványi púdert.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: