Stressz vs. mimikai izmok

HOGYAN HAT A STRESSZ A MIMIKAI IZMAINKRA?

Arcunk fiatalságának egyik fő pillére a mimikai izomrendszer vitalitása és rugalmassága. A feszült életttempó, a nagy elvárások, az idő sürgetése stresszeli nap, mint nap életünket. Az idegrendszerünk, izmaink, bőrünk és a hormonrendszerünk is érzékenyen reagál a mindennapi kihívásokra.

A stressz hatására kialakuló izomfeszültségek nem az erőnek a hiányából fakadnak, hanem a tartásnak a túlzásából. Ezek egyfajta testmemóriák. Idővel bizonyos izmok vagy az egész testünk elhiszi vagy megszokta, hogy ilyen módon kell magát tartania. Ezt követően mégha nyugalomban is kerülünk, izmaink beállnak egy feszült tartásba.

A feladatunk, hogy valamilyen módon ehitessük az izmokkal azt, hogy egyrészt képesek, másrészt talán még jobb is nekik az, ha másképp működnek.

Ha sikerül megnyugtatni az izmokat és a testnek ezeket a memóriáit, hitrendszerét átalakítani, hogy lehet másképp is, akkor nemcsak az ellazulás, hanem az ERŐ is megjelenik. AZ IZOM SOSEM ATTÓL ERŐS, HOGY TART, HANEM MINDIG AKKOR ERŐS, AMIKOR RUGALMAS, TEHÁT KÉPES AZ ÖSSZEHÚZÓDÁSRA ÉS AZ ELERNYEDÉSRE. Akkor fog tudni az izom erősen húzni, ha utána el tud ernyedni. Nem a statikus erő az igazi erő, hanem a hullámzó, pulzáló erő.

CÉLUNK ÚJRA VITALITÁSSAL, ÉLETTEL MEGTÖLTENI AZ ARC IZOMRENDSZERÉT!

MOBILIZÁLD AZ ARCIZMAIDAT! NÉZZ TE IS ÖRÖMMEL NAP,  MINT NAP A TÜKÖRBE!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: