ARCPLASZTIKA

Stressz vs. mimikai izmok

HOGYAN HAT A STRESSZ A MIMIKAI IZMAINKRA?

Arcunk fiatalságának egyik fő pillére a mimikai izomrendszer vitalitása és rugalmassága. A feszült életttempó, a nagy elvárások, az idő sürgetése stresszeli nap, mint nap életünket. Az idegrendszerünk, izmaink, bőrünk és a hormonrendszerünk is érzékenyen reagál a mindennapi kihívásokra.

A stressz hatására kialakuló izomfeszültségek nem az erőnek a hiányából fakadnak, hanem a tartásnak a túlzásából. Ezek egyfajta testmemóriák. Idővel bizonyos izmok vagy az egész testünk elhiszi vagy megszokta, hogy ilyen módon kell magát tartania. Ezt követően mégha nyugalomban is kerülünk, izmaink beállnak egy feszült tartásba.

A feladatunk, hogy valamilyen módon ehitessük az izmokkal azt, hogy egyrészt képesek, másrészt talán még jobb is nekik az, ha másképp működnek.

Ha sikerül megnyugtatni az izmokat és a testnek ezeket a memóriáit, hitrendszerét átalakítani, hogy lehet másképp is, akkor nemcsak az ellazulás, hanem az ERŐ is megjelenik. AZ IZOM SOSEM ATTÓL ERŐS, HOGY TART, HANEM MINDIG AKKOR ERŐS, AMIKOR RUGALMAS, TEHÁT KÉPES AZ ÖSSZEHÚZÓDÁSRA ÉS AZ ELERNYEDÉSRE. Akkor fog tudni az izom erősen húzni, ha utána el tud ernyedni. Nem a statikus erő az igazi erő, hanem a hullámzó, pulzáló erő.

CÉLUNK ÚJRA VITALITÁSSAL, ÉLETTEL MEGTÖLTENI AZ ARC IZOMRENDSZERÉT!

MOBILIZÁLD AZ ARCIZMAIDAT! NÉZZ TE IS ÖRÖMMEL NAP,  MINT NAP A TÜKÖRBE!

Categories: ARCPLASZTIKA

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.