BŐRFIATALÍTÁS

Cél az egészséges bőr

Az egészséges bőrtől való eltérés kezelése, vagyis a bőrnormalizálás alapja tapasztalataink szerint a BŐREGYENSÚLY VISSZAÁLLÍTÁSA, MELY KIZÁRÓLAG OLYAN ANYAGOKKAL, KEZELÉSEKKEL ÉRHETŐ EL, MELYEK JÓTÉKONYAK AZ EMBERI SZERVEZETRE. Szintetikus szerekkel a tünetek időleges kezelése megoldható, de a bőregyensúly nem áll helyre, sőt…

A növényi anyagok gyógyhatása ma már köztudott, viszont az intenzív növényi hatóanyagok használata körültekintést is igényel. Tudnunk kell, melyek azok amelyeket bőrápolásra és melyek azok amelyeket a bőr normalizálására alkalmazhatunk.

megbomlott egyensúlyú bőrön, vagyis a sérült bőrfelületen az intenzív növényi anyagok árthatnak is, mert a mikrosérüléseken olyan helyre is képesek felszívódni, ahova nem valóak és irritációt okozhatnak. A sérült bőrfelület nem minden esetben látható szabad szemmel, mert ezek a károsodások lehetnek mikroszkópikus méretűek. A tüneti jelek, a bőrérzékenység, az irritációra való hajlam az, ami következtet a  jelenlétére.

Ma átlagosan a nők 80 % -a valamely fokú bőrérzékenységgel küzd.

Az elmúlt száz év műanyag és ásványi olaj alapú kozmetikumai, erős szintetikus tenzidjei, testápolási és tisztálkodási szerei komoly általános bőrkárosítást, egyensúlyeltolódást alakítottak ki.

A legtöbben rövid ideig elégedettek az aktuálisan használt kozmetikumokkal, – akár a nagyon magas árú professzionális kozmetikumokkal, – de rövid idő elteltével gyakran érzékenység, irritáció jelentkezik. Majd mikor szeretnének áttérni a tiszta, természetes, értékes növényi olajokat tartalmazó kozmetikumokra,  akkor bőrük gyulladással, irritációval reagálhat.

A Demodex atka egyensúly fontos!

Az intenzív növényi anyagok a mikrosérüléseken olyan helyekre is felszívódnak, ahova nem valóak és ott irritációt okoznak. Másrészt a szintetikus anyagok ugyan bőregyensúly eltolódást okoznak, de nem táplálják a bőrön élő mikroszkópikus méretű organizmusokat.

llyen például a Demodex atka, mely az egészséges bőrön is kimutatható és normál esetben szimbiózisban él velünk, viszont az eltolódott egyensúlyú bőrön könnyen elszaporodhat, mert a natúr kozmetikumok tiszta olajai kiváló táplálékforrást ad neki. Túlzott jelenléte pedig komoly károkat okoz a bőr élettanában és szerkezetében. A bőr  bőrgyulladással, irritációval és még fokozottabb bőrérzékenységgel reagálhat.

EZÉRT HALLOM GYAKRAN, HOGY A NATÚR KOZMETIKUMOK NEM VÁLNAK BE, MAJD NÉHÁNYAN VISSZATÉRNEK A SZINTETIKUS SZEREKHEZ, A KITARTÓAK PEDIG TOVÁBB PRÓBÁLGATNAK…

Az arcbőr normál flórája

Az elmúlt 150 évben sok kutató vizsgálta a bőrön élő természetes organizmusokat és felfedezték, hogy hasonlóan a bélflórához a bőrnek is van egy természetes flórája. Ezen organizmusok normál esetben szimbiózisban élnek velünk, viszont ha bármely ok miatt teret kapnak, akkor képesek túlzott módon elszaporodni, és károkat okozni a bőr élettanában, szerkezetében. Ilyen organizmus a Demodex atka, mely az egészséges bőrön is kimutatható.

Eredménynek tekinthető ebben a témában, hogy komoly sokéves kutatást követően 2012-ben a dermatológia is elfogadta és kihirdette, hogy a rosacea bőrelváltozást a Demodex atka egy faja, a Demodex brevis okozza.

Más kutatások is folynak jelenleg a világban, és a publikációk alapján egyre nyilvánvalóbb, hogy a bőregyensúly eltolódása teret ad ezen organizmusoknak, melyek elszaporodnak és kezdetben bőrérzékenységet, majd az egyéeni érzékenységnek megfelelően aknét, rosaceát vagy más bőrelváltozásokat hoznak létre.

Részletesebb információkat a következő cikkben olvashat: Mi az a Demodex?

HA EGÉSZSÉGES ÉS SZÉP BŐRRE VÁGYUNK, AKKOR ELSŐDLEGES CÉLUNK A BŐREGYENSÚLY VISSZAÁLLÍTÁSA LEGYEN, MERT AZ EGÉSZSÉGES BŐR AZ, AMIT FIATALÍTANI LEHET, A TÖBBI BŐRÁLLAPOTOT PEDIG ELSŐKÉNT GYÓGYÍTANUNK KELL. EZ EGYÉNENKÉNT MÁS-MÁS ÁPOLÁST ÉS KOZMETIKUMOT IGÉNYELHET, ÉPPEN ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY AZ ADOTT ARCBŐR MILYEN TÜNETEKET MUTAT.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.