ÉLETMÓD

Csecsemőmirigy és az Életerő

DRHAZI VIDEO ANYAGOK

A csecsemőmirigy egy rózsaszínes szürke, kétlebenyes szerv, amely magasan a mellkasban foglal helyet, a mellkas csont mögött. A múltban voltak bizonyos félreértések a csecsemőmirigynek az egészségmegőrzésben betöltött szerepét illetően. Azt tartották, hogy a csecsemőmirigy a serdülőkorra, méretét tekintve, egyre kisebb lesz, s használhatatlanná válik. Ezt az elképzelést azonban dr. John Diamond megcáfolta.

A testünk nem hazudik című könyvében a kö­vetkezőket írja:

„A csecsemőmirigyet igazi belső elválasztású mirigy­ként kezelhetjük. Ez azt jelenti, hogy olyan mirigy, mely a vérbe üríti hormonjait, onnan pedig a test más területeire küldi, így fejtve ki ha­tását másutt is.”

„A csecsemőmirigy a test és elme közötti kapocs, és ez az első szerv, amelyre hatást gyakorol a szellemi magatartás és a stressz!”

Ma már tudjuk, hogy az egyik legfontosabb belső elválasztású mirigy a szervezetben, melynek

FUNKCIÓI:

  •  A csecsemőmirigy az immunszerv az emberi szervezetben – az elmúlt húsz évben felhalmozódott, tudományos bizonyítékok száma óriási.
  • Az egyik legfontosabb mirigy a testünkben, ez az életenergia székhelye. A csecsemőmirigy felügyeli és rendszerezi a test energiarendszerének energiaáramlását, s azonnali hibajavítást alkalmaz, ha egyensúlyza­vart észlel. Így teremt egyensúlyt és összhangot a testenergiában.
  • A testen keresztülfolyó limfa vagy nyirokfolyadék áramlásában is szerepet játszik a csecsemő­mirigy. A nyirokrendszer a méregtelenítés egyik szerve, – a sejtekből elszállítja, s a véráramba üríti ki az idegen anyagokat, a sejttörmeléket és a mérgeket.
  • Az izom-összehúzódás erősítése is a csecsemőmirigy feladata

A cse­csemőmirigy állapotát legkönnyebben kineziológia gyakorlattal lehet ellenőrizni, – amit viszont így a stressz legyőzésére vagy a stressz okának meghatározására is felhasználhatunk.

Tudjuk, hogy az életünk során megtapasztalt rengeteg dolog ki­szívja energiánkat, s ennek következtében testünk izmai legyengül­nek. Ide tartoznak a nem megfelelő ételek, például a cukor és a ké­miai anyagok. Például egy puha székben, mint amilyen az autó ülése, való üldögélés csökkenti a szellemi éberségünket, mivel az elménket és izmainkat is gyengíti ez a semmittevés. Egyes emberek közelsége ugyancsak leszívhatja az energiánkat. A negatív gondolatok, a túl hangos vagy nem kiegyensúlyozott zene, s egyes színek annyira lecsa­polhatják energiánkat, akárcsak az állandó stressz.

KELTSÜK ÉLETRE A CSECSEMŐMIRIGYET!

Egyszerűen és nagyon gyorsan életre kelthetjük a csecsemőmirigyet, s ezzel felerősíthetjük le­gyengült izmaikat:

  • Amikor az ujjak he­gyével a csecsemőmirigy feletti részen megütögetjük a mellkast, inge­relni fogjuk a csecsemőmirigyet, s arra késztetjük, hogy gyorsan ener­giát küldjön a test összes izmába.
  • A csecsemőmirigy működésének gyors helyreállításának másik módja a száj­padláson, épp a fogak előtt található csecsemőmirigy-masszázspontnak a megnyomása. Nyomjuk meg ezt a pontot a nyelvünk hegyével!

A pozitív életenergia ellenőrzése – KINEZIOLÓGIAI PRÓBA

Egy rövid és egyszerű kineziológiai próba segít a cse­csemőmirigy erejének megállapítására, hogy megtudjuk, mennyire képes erősíteni vagy gyengíteni a test izmait.

Segítőtársra lesz szük­ségünk, aki velünk szemben áll, és bal karját kinyújtja egyenesen elő­re. Ezalatt jobb keze nyugodjon ellazulva a test mellett. Most, a part­nerrel szemben állva, helyezzük bal kezünket a vállára, hogy megtá­masszuk testét. Közöljük vele, hogy megpróbáljuk majd egyenesen kinyújtott karját lefelé nyomni, s kérjük meg, próbáljon meg ellenáll­ni a nyomásnak. Jobb kezünket tegyük a bal csuklója fölötti részre, s nyomjuk meg karját lefelé, de csak annyira, hogy ellenőrizhessük iz­mainak erősségét. Ez itt nem az erők harca. Amennyiben azt találjuk, hogy az izom gyenge, kérjük meg társunkat, ütögesse meg mellkasán a csecsemőmirigy masszázspontját, vagy nyomja meg a szájpadláson lévő másik masszázspontot, az előbb leírtak szerint, s újból végezzük el a pró­bát. Az izmoknak ez alkalommal már erősnek kell lenniük.

Amennyiben az izmok erősnek bizonyultak, etessünk társunkkal egy kevés cukrot, kérjük meg, hogy gondoljon valamiféle kellemetlen élethelyzetre, hallgattassunk vele valamilyen kellemetlen zenét, vagy tegyük ki valami más stresszhelyzetnek, mielőtt még újra elvégeznénk a gyakorlatot. Hogyha helyesen végezzük a próbát, akkor minden bi­zonnyal az izmok nagyon gyengék lesznek, s még egy enyhe nyomást sem tudnak majd kivédeni. Gondoljuk csak meg, hogy a testünkben mennyi izom van, amelyik egy ilyen kicsinyke stressz hatására energi­át veszít, és elgyengül. Hát csodálkozunk rajta, milyen sok ember ide­ges és beteges, anélkül hogy tudná viselkedésének, érzéseinek okát?

Sokkal több kellemes módszer áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy újra életet leheljünk a csecsemőmirigybe, tanuljunk hát meg néhá­nyat. Elsőként nézzük a természetet.

TIPPEK AZ ÉLETERŐ FOKOZÁSÁRA
  • nyelv helyes tartása az, amikor a száj­padláson középen elhelyezkedő masszázsponthoz nyomódik. Ebben a helyzetben az egész test folyamatosan felfrissül annak a közvetlen kapcsolatnak köszönhetően, amely a középső reflexpont és a test energiarendszere és az életenergia között van.
  • Minden mo­solygásnál a csecsemőmirigyet ingereljük. A nevetés energiával tölti fel a testet, ezért helyesen tesszük, ha mindig pozitívan szemléljük a dolgokat, s elménket boldog, kellemes gondolatokkal töltjük meg.
  • Érezzük a szeretet rezgő érzését mindenben, ami szép. Üljünk egye­nesen, hallgassunk jó zenét, s csakis jó minőségű, azaz természetes ételeket fogyasszunk. Köszönettel és örömmel gondoljunk minden bennünket körülvevő dologra.
  • Masszírozzuk a csecsemőmirigy más reflexpontjait: Keressük meg a talpon, tenyéren elhelyezkedő másik csecsemőmirigy-reflex­pontokat. A csecsemőmirigyhez tartozó reflexpontokat a fejtetőn is találunk, a fejtető középvonalában helyezke­dnek el, és segíthetnek a csecsemőmirigy ingerlésében.

Categories: ÉLETMÓD, MINDENMÁS

Tagged as:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.