Hangold magad a Holdhoz

A Hold a Föld egyetlen holdjának neve, mely állandó kísérőként nagy befolyással van mindennapi létünkre.

A Hold a Föld egyetlen holdjának neve, mely állandó kísérőként nagy befolyással van mindennapi létünkre.

A Hold folyamatosan változtatja alakját, 29,5 naponta megújul. Ez az állandó alakváltoztatás és körforgás  a természetre és az emberi szervezetre is hatást gyakorol. Ennek oka a Hold elektromágneses ereje és az égitest a négy fázisában különböző módon irányítja az élő szervezetek idegimpulzusait és sejtenergiáit. Az, hogy ki mennyire érzékeny erejére, nemcsak alkati kérdés: a nőket természetes energetikai adottságaiknak megfelelően sokkal inkább befolyásolja, mivel 11 ún. energetikai holdponttal rendelkeznek, míg a férfiak csak eggyel.

Ha figyelembe vesszük az egyes holdfázisok hatásait harmonikusabbá tehetjük életünket és ha szépségápolási teendőinket is tudatosan ehhez igazítjuk, könnyen felhasználhatjuk a Hold erőket szépségünk támogatására.

1.ÚJHOLD 

A holdciklus kezdete. Legjobb lehetőség a méregtelenítésre, salaktalanításra vagy rossz szokások felszámolására, az életmódváltás kezdetére. Ezen a napon 1 nap böjt csodákat tehet – például csak folyadék, nyers zöldség-, és gyümölcslé fogyasztása.

2. NÖVŐ HOLD 

A befogadás, a növekedés ideje. Testünk inkább a felhalmozásra összpontosít, a vitaminok, ásványi anyagok beépülése hatékonyabb. A bőrtáplálás, bőrfiatalítás ideje – az erősítő, fiatalító, regeneráló masszázs sokkal hatékonyabb ilyenkor.

3. TELIHOLD

Ilyenkor sokkal fogékonyabbak, érzelmesebbek és érzékenyebbek vagyunk, mert a Hold elektromágneses ereje ilyenkor a legerősebb. A tápanyagok, ásványi anyagok maximális hasznosulása ilyenkor történik – fiatalító maszkok és a tápláló kezelések ideje, de ilyenkor egy nap tisztító böjt is nagyon erőteljes hatású lehet.

4. FOGYÓ HOLD

Az elengedés, a tisztulás időszaka. A bőrtisztítás, szőrtelenítés ideje. Erre a Bak és Szűz napok a legalkalmasabbak. A fogyókúra, méregtelenítés sikeresebb ebben az időszakban. Lazító, görcsoldó és méregtelenítő masszás javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: