ÉLETMÓD

Hangold magad a Holdhoz

A Hold a Föld egyetlen holdjának neve, mely állandó kísérőként nagy befolyással van mindennapi létünkre.

A Hold folyamatosan változtatja alakját, 29,5 naponta megújul. Ez az állandó alakváltoztatás és körforgás  a természetre és az emberi szervezetre is hatást gyakorol. Ennek oka a Hold elektromágneses ereje és az égitest a négy fázisában különböző módon irányítja az élő szervezetek idegimpulzusait és sejtenergiáit. Az, hogy ki mennyire érzékeny erejére, nemcsak alkati kérdés: a nőket természetes energetikai adottságaiknak megfelelően sokkal inkább befolyásolja, mivel 11 ún. energetikai holdponttal rendelkeznek, míg a férfiak csak eggyel.

Ha figyelembe vesszük az egyes holdfázisok hatásait harmonikusabbá tehetjük életünket és ha szépségápolási teendőinket is tudatosan ehhez igazítjuk, könnyen felhasználhatjuk a Hold erőket szépségünk támogatására.

1.ÚJHOLD 

A holdciklus kezdete. Legjobb lehetőség a méregtelenítésre, salaktalanításra vagy rossz szokások felszámolására, az életmódváltás kezdetére. Ezen a napon 1 nap böjt csodákat tehet – például csak folyadék, nyers zöldség-, és gyümölcslé fogyasztása.

2. NÖVŐ HOLD 

A befogadás, a növekedés ideje. Testünk inkább a felhalmozásra összpontosít, a vitaminok, ásványi anyagok beépülése hatékonyabb. A bőrtáplálás, bőrfiatalítás ideje – az erősítő, fiatalító, regeneráló masszázs sokkal hatékonyabb ilyenkor.

3. TELIHOLD

Ilyenkor sokkal fogékonyabbak, érzelmesebbek és érzékenyebbek vagyunk, mert a Hold elektromágneses ereje ilyenkor a legerősebb. A tápanyagok, ásványi anyagok maximális hasznosulása ilyenkor történik – fiatalító maszkok és a tápláló kezelések ideje, de ilyenkor egy nap tisztító böjt is nagyon erőteljes hatású lehet.

4. FOGYÓ HOLD

Az elengedés, a tisztulás időszaka. A bőrtisztítás, szőrtelenítés ideje. Erre a Bak és Szűz napok a legalkalmasabbak. A fogyókúra, méregtelenítés sikeresebb ebben az időszakban. Lazító, görcsoldó és méregtelenítő masszás javasolt.

Categories: ÉLETMÓD, MINDENMÁS

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.