BŐRFIATALÍTÁS

Melyek a bőrazonos hatóanyagok?

A bőr szerkezetének molekuláris megismerése inspirált bennünket, hogy a bőrnek legoptimálisabb bőrazonos kozmetikumokat létrehozzuk.

1. ZSÍRKOMPONENS

Az egészséges bőr természet által alkotott krémjének zsírkomponense kémiai szempontból a következő molekulákból áll: trigliceridek, zsírészterek, zsírsavak, szkvalén, digliceridek, koleszterinészterek, koleszterin, ceramid és foszfatidilkolin – ezek is egy optimális arányban felépítve.

Az bőrproblémáknál láthatóak eltérések ettől az ideális összetételtől és ennek megfelelően érdemes felépíteni az erre a bőrre javasolt krém olajkomponensét. 

Példa:  A problémás bőr esetén a faggyú olajsav-tartalma fokozott, ami által egy bőrfelszínt bevonó fényes réteg gátolja a bőrlégzést. Ennek következtében a faggyú serkenti az elszarusodást, ezáltal a szőrtüszők kivezető nyílása eltömődik, a faggyú nem tud ürülni, kis faggyúdugaszok (comedók) keletkeznek. 

Ilyenkor alacsony olajsavtartalmú és bőrregeneráló olajokkal építjük fel a kozmetikumot és nem az, hogy olajmentes készítményeket alkalmazunk, mert ez csak rövid ideig hoz eredményt – hosszú távon zsírhiányt és még komolyabb bőrproblémát okoz. 

  • Fontos, hogy az ALAP OLAJÖSSZETÉTEL “NEMES” ÉS ” ÉRTÉKES” legyen – jojoba, makadámia, sheavaj, ligetszépe, avokádó, búzacsíra stb,- és az alapolajokat kombináljuk az adott bőrtípusnak megfelelő HATÓANYAGOLAJOKkal – homoktövis, gránátalma, csipkebogyó, borágó, feketecsalán stb.
  • Mindezt EGÉSZÍTIK KI A HIGHTECH HATÓANYAGOK: Szkvalén, Ferulasav, Gamma oryzanol, L-prolin, Sztearinsav, Lecitin alapú liposzóma komlpexek, stb – melyek a kompozíció hasznolsulását nagymértékben megnövelik.

2. VIZES RÉSZ

A hidrolipid filmréteg vizes része képezi a védő savköpenyt, melyet tejsav, szabad zsírsavak, aminosavak, pirrolidin karboxilsav, hialuronsav, urea alkotnak.

  • Ezeket a hatóanyagokat kizárólag a HIGHTECH BIOTECHNOLÓGIA KÉPES ELŐÁLLÍTANI olyan formában, amelyek képesek sejtszinten beépülni a bőrbe. Például a növényi hialuronsavnak 4 féle molekulaméretű verzióját képesek előállítani, melyek hatásukban teljesen eltérően támogatják a bőr hidratálását, és a sejtszinten ható növényi peptidek tucatjai állnak rendelkezésünkre a bőr regenerálására, hogy hosszantartó és látványos hatást érjünk el.

3. BŐR TARTÓSZERKEZET

Az egészséges bőr rugalmasságát a hámréteg egészséges szerkezete adja.

A hámréteg anyagcsere szempontból inaktív sejtekből és több rétegben, dupla sorú lipidekől álló sejtközti MATRIXból áll. A határoló rétegei főleg ceramidból, koleszterinből és palmitinsavból állnak. A  hámrétegnek megfelelő BŐRAZONOS FELÉPÍTÉST DMS (DERMA MEMBRAN STRUKTUR) RENDSZERnek hívják. Ez ceramidot, fitoszterineket (nagyon hasonlít a koleszterinre) és hidrogenizált foszfatidilkolint ( speciális hightch lecithin) tartalmaznak.

  • A sérült hámréteg regenerálása elsősorban CERAMIDOKkal érhető el, melyet a bőr az epidermiszben állít elő és a bőrsejt életének kb. 28. napján a hámrétegbe ad le. Mennyiségének csökkenése a bőrben egyenes arányban van a kóros bőrelváltozások növekedésével. 
  • Az új bőrsejtek születését és a stratum corneum felé való vándorlását védeni és támogatni kell, mivel ezen az úton, a sejtek káros környezeti hatásokra (szabadgyökök, UV-sugárzás) nagyon érzékenyek. Ezért van nagy jelentőségük A LIPOSZÓMÁS ÉS NANOSZÓMÁS SZÁLLÍTÓ RENDSZEREKnek (Liposzóma komplex) és a MODERN ANTIOXIDÁNS (Stabil C-vitamin, E-vitamin, Ferulasav, Totarol stb) hatóanyagoknak.

4. VITAMINOK

A bőrazonos kozmetikumok összetételét gazdagítják a vitaminok, melyek nélkülözhetetlenek az egészséges bőrhöz, ANTIOXIDÁNSOK ÉS AZ ENZIMATIKUS FOLYAMATOK KATALIZÁTORAIként szerepelnek: A vitamin, E-vitamin, Stabil C vitamin, Panthenol (B5 proviamin), Niacinamid (B3 vitamin) stb.

Válassz te is egészséges, hatékony kozmetikumokat a ragyogó szépségért!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.