MEN – Férfi bőrápolás, bőrfiatalítás

DRHAZI VIDEO ANYAGOK

A nemek közötti különbségek a bőrápolásban is megnyilvánulnak. A férfiak gyakorlatias életmódja az egyszerű, könnyen használható ápolást helyezi előtérbe. A szokások, a testi különbözőségek és a lelki beállítottság mássága miatt, a férfiak más kozmetikai termékeket is igényelnek.

A nők és a férfiak bőre ugyan azonos felépítésű, mégis sok mindenben különbözik egymástól. Ha a legfelső szaruréteget hasonlítjuk össze, akkor meg- állapítható, hogy a férfiak bőre 20%-kal vastagabb mint a nőké, és a férfi hormonoknak köszönhetően nagyobb mennyiségű verejtéket és zsírt választa- nak ki. A férfiak bőrének irharétegeiben az elaszti- kus és kollagén rostok kompaktabbak, mint a nőknél, ezért több vizet képesek megkötni. A férfiak kötőszövete rácsos szerkezetű, ennek következté- ben sokkal stabilabb, feszesebb tartást biztosít az alatta lévő zsírszöveteknek, mint a nők egyenes futású rostjai.

Természetesen a korral a férfiak bőrének az elaszticitása is csökken, és egyre jobban láthatóvá válnak a mimikai ráncok. Normál életmód esetén a férfiak bőrén az öregedés első jelei általában 10 évvel később jelentkeznek, mint a nőknél.

A férfiak bőrét napi szinten irritálja a borotvapenge. Minden egyes pengehúzás az arcon mikrosérüléseket okoz a súrlódásnak köszönhetően. Az epidermisz sérül és könnyű célponttá válhat a baktériumok számára. Ezenfelül a hagyományos borotvahabok és szappanok erőteljesen lúgos vegyhatásúak, ezért lebontják a hidrolipid szöveteket védő lipideket.

A férfiak szokásainak és a hormonoknak köszönhetően egyértelműen megállapítható, hogy a férfiaknak más összetevőket tartalmazó kozmetikumok használata ajánlott.

A gondos bőrápolás lépései:
1. ALAPOS ARCTISZTÍTÁS
Az arc megtisztítása borotválkozás előtt, sajnos manapság már nem elegendő tiszta vízzel. A borotválkozás előtti arctisztítók a bőr mélyebb rétegeibe hatolva, alaposabban kitisztítják a környezeti hatások miatt keletkezett szennyeződéseket. Emellett megelőzik az UV-sugarak miatt kialakult erős szarusodást.

2. BOROTVÁLKOZÁS 

Borotválkozás előtt öblítsük le arcunkat meleg vízzel, hogy puhává tegyük bőrünket. Használjunk szappanmentes, semleges pH tartalmú termékeket, hogy minimalizáljuk a hidrolipid szövetek sérülését.

3. A BOROTVÁLKOZÁS UTÁNI TONIZÁLÁS ÉS HIDRATÁLÁS

Minden borotválkozás során sérül a bőr felső rétege és veszít természetes nedvességtartalmából. Az arcvíz azonnal megnyugtatja az irritált bőrt, csökkenti a kipirosodást és gyógyítja a hámsérüléseket és egyben hidratálja is a bőrt.

4. ÁPOLÓ, VÉDŐ, HIDRATÁLÓ ÉS REGENERÁLÓ KRÉM NAPI HASZNÁLATA.

A férfiaknál bőrt típustól és életmódtól függően a harmincas vagy a negyvenes években érdemes elkezdezni a bőr intenzívebb regenerálását. A szérumokkal és krémekkel megakadályozhatóak a szarkalábak és a mimikai ráncok kialakulása. Fontos az erős UV sugárzás elleni védelem.

5. SEJTSZINTŰ BŐRREGENERÁCIÓ – SPECIÁLIS SZÉRUMOKKAL

6. A SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÁSA 

A szem alatti táskák és sötét karikák kellemetlenek le- hetnek a férfiaknál is.

7. FÉNYVÉDELEM 

A könnyű, zselés, tejes fényvédők ajánlottak férfiaknak napozáskor.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: