HIGHTECH KOZMETIKA

Tégelybe zárható értékes hightech hatóanyagok

A modern kozmetológia friss eredményeit és technológiáit felhasználó készítmények a korszerű anti-aging termékek egy újabb generációját képviselik. Segítenek a rugalmas rostok bomlásának elodázásában, fokozzák a kollagén szintézisét, megakadályozzák a glikációt, a hatóanyagokat pedig sokkal pontosabban juttatják célba, mint a korábbi termékek.

1.  PEPTIDEK – A SEJTSZINTŰ REGENERÁCIÓ CSODÁJA

Az innovatív hatóanyaggyártás új korszakát képviselik a célszerűen létrehozott peptidek, melyek szerkezetileg gyakran meglepően rövidek, akár 4-5 aminosavból állnak. Ezek a rövid peptidek funkciójukat tekintve JELMOLEKULÁK és kizárólag azoknak a sejteknek a működésére hatnak, melyeket megcéloznak és pontosan úgy, ahogy elvárjuk tőlük.

A sejtek megfelelő receptoraihoz kötődnek, ott BELSŐ JELÁTVITELI LÁNCOKAT AKTIVÁLNAK, melyek megváltoztatják a sejtek működését. Pl. serkentik vagy gátolják egy-egy fehérje termelődését.

A fiatalító peptidek speciális célpontjai a dermis rostrendszerei, elsősorban az elasztin, illetve a kollagén. Egy kollagénből és elasztinból álló fehérjeháló felelős azért, hogy bőrünk feszes és fiatalos legyen. Egyes peptidek a fibroblasztokat ösztönzik új kollagén-, és elasztintermelésre, s ezáltal INTENZÍV SEJTMEGÚJULÁS  történik a bőrben. Az új rostok vízmegkötő képessége is jobb, s így szinte belülről párnázzák ki a bőrt, kisimítva a felületen látható kisebb-nagyobb ráncokat. A regeneráló hatás tartós és látványos.

A résztvevő aminosavak száma szerint megkülönböztetünk dipeptideket, tripeptideket, tetrapeptideket és oligopeptideket.

  • TRIPEPTIDEK aktiválják az innaktív TGF-ß-t (Tissue Growth Faktor = Transzformáló Növekedési Faktor), ezáltal fokozzák a kollagénszintézist.
  • Az OLIGOPEPTIDEK stimulálják a GAG (glükózaminoglikán) és a kollagénszintézist, elősegítik a kollagénháló megerősödését. A peptideken keresztül a fibroblaszt sejtek jelt kapnak, s aktiválják a kollagén és az elasztin termelést, ezáltal intenzív  sejtmegújulás  történik. Az új rostok vízmegkötő képessége is jobb, s így szinte belülről párnázzák ki a bőrt, kisimítva a felületen látható kisebb-nagyobb ráncokat. A jobb biológiai hozzáférhetőség érdekében egy palmitoil oldallánc kapcsolódik a fehérjéhez, amely általában 3 vagy 4 ritkábban 6-8 aminosavat tartalmaz.
  • MATRIXYL 6 egy hírvivő peptid, mely szabályozza a sejtaktivitást. Olyan géneket aktivál, melyek a kötőszövet és a sejtek megújulásában vesznek részt. Hatására a ráncok mélysége két hónap alatt akár 45%-kal is csökkenhet.
  • BIOMIMETIKUS PEPTIDEK segítségével a bőrréteg és a felhám fő támasztószerkezeteinek aktiválása fiziológiai módszerrel történik. Gátolják a bőr öregedésének folyamatát, növelik és erősítik a fiatal bőrre jellemző vonásokat. Az Argireline – gátolja az idegvégződéseken az acetilkolin felszabadulását, ezáltal megakadályozza az izomrostok kóros összehúzódását, ezáltal a mimikai ráncok kialakulását. 28 nap alatt a mimikai ráncok mélységét 30%-kal csökkenti.

2. KÖTŐSZÖVET – TARTÓSZERKEZET REGENERÁLÓ HATÓANYAGOK

A bőr feszességének, teltségének és vitalitásának megtartásában az extracelluláris mátrix játszik alapvető szerepet. Ez a sejtközti háló, az epidermisztől a dermiszen át a kötőszövetig a bőr tartószerkezetét képezi (Dermális Epidermális Junctio). A korral ez a háló egyre jobban tönkremegy, a bőr kiszárad, elvékonyodik, veszít rugalmasságából.

  • CERAMID KOMPLEX egy multi lamelláris rendszerű lipid koncentrát, mely tartalmaz minden olyan anyagot amely szükséges a sejtmátrix felépítéséhez. A bőr védekezőképességét erősíti, serkenti a sejtek közti kommunikációt és támogatja a fibroblasztokat. A mélyebb ráncokat 2 hónap alatt, mintegy 38%-kal csökkentheti. A vele készült kozmetikumokat DMS – Dermal Matrix System tipusú kozmetikumnak nevezzük.

3. VÉDELEM A KÖTŐSZÖVETI GLIKÁCIÓTÓL

liposzómába kapszulázott dipeptidek védik a kollagénrostokat a glikációtól, ezáltal csökkentik a károsodott sejtfalrészek számát. A glikáció azt jelenti, hogy a fehérjék aminosav oldalláncaihoz – nem enzimatikus úton – cukrok, elsősorban szőlőcukor kapcsolódik és így keresztkötéseket hoz létre. Ezek a keresztkötések egymáshoz rögzítik a kollagén rostokat, ami által egy merev, rugalmatlan, lemezes szerkezetű hálózat jön létre – és minden formaváltozás maradandó nyomot hagy: ránc képződik.

4. NÖVÉNYI KOLLAGÉN A TÖKÉLETES HIDRATÁCIÓÉRT

Idővel csökken a bőrben a kollagén rostok rugalmassága, így egyre merevebbekké válnak és vízmegkötő képességük is csökken. Ez különösen a szem és száj környékén látható. A növényi eredetű kollagén forrása főként az (ausztráliai) akácia levele és gyümölcse. Hatására a bőrt alátámasztó rostok jobb struktúrát nyernek, az arckontúr szebb lesz.

5. 3 SZINTEN HATÓ HIALURONSAVAK A TARTÓS HIDRATÁCIÓÉRT

növényi hialuronsavat biotechnológiai úton (fermentációval) állítják elő glükózból, szója peptonból és élesztő kivonatból. Nagyban hozzájárul a bőr hidratációjához, a hámképzéshez és a szép bőrkép kialakulásához. Molekulatömege szerint megkülönböztetünk macro, medium és mikro hialuronsavat. Ha kombinálva használjuk, egymás hatását segítik és fokozzák.

  • MAKRO (800-1200 KDa) – a leggyakrabban alkalmazott hialuronsav. A bőr legfelső rétegében hat, molekulái egyszerűen magukhoz vonzzák a vizet, hidratálják a kollagén és elasztin rostokat. Tömegének megfelelően 500 szoros mennyiségű vizet képes megkötni.
  • MEDIUM (<50 kDa) – a bőr mélyebb rétegébe hatol, ahol különleges hatásával védi a bőrt a káros UV sugaraktól. Az erős UV sugárzás hatására egy káros szabad gyök képződik a bőrben (hidrogénperoxid), a médium hialuronsav megemeli a bőrben a kataláz enzim szintjét, ami ezt a hidrogénperoxidot vízzé és savvá alakítja át. Emellett gátolja a gyulladáskeltő anyagok hatását a bőrben.
  • MICRO (<5000 Da) – a bőr legmélyebb rétegébe jut el, ahol fontos szignálpeptidek kiválasztására ösztönzi az őssejteket. Ezen szignálpeptidek segítik a szöveti struktúrák újjáépítését. Ugyanakkor fokozza a saját hialuronsav termelődését is a szövetetkben, ezáltal a bőr tartósan feszes és rugalmas lesz. Emellett gátolja a szövetbontó enzim működését (Mátrix Metallo Proteináz), így meghosszabbítja a kollagén és elasztin életciklusát.

6. HATÓANYAG BEÉPÜLÉST SEGÍTŐ LIPOSZÓMÁK

Mindehhez az új, korszerű hordozóanyagok is társulnak, melyekben a speciális részecskékhez kötött hatóanyagok áthatolnnak a lipid-gát rétegeken és csak ott engedik el a hozzájuk kötött hatóanyagot, ahol szükség van rá. Ez egy nagyon fontos innovatív fejlődés. Ilyen liposzómás hatóanyag pl. a Lacto ceramid és a Koenzym Q10, de emellett létezik általánosan használható LIPOSZÓMA KOMPLEX, melyet belefoglalva a receptúrába, az összes bőrazonos hatóanyag célbajutását segíti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.