BŐRFIATALÍTÁS

Arctisztítás – Mikor? Mivel? Hogyan? Miért?

Az artisztítás az arcápolás alapja. Ha sokat áldozunk arckrémekre, szérumokra, fontos, hogy jól előkészített arcbőrön használjuk a kiváló hatóanyagokat.Sokszor felmerül kérdésként, hogy mi a véleményem a helyes arctisztításról. A sejtszinten ható hatóanyagok használatakor fontos is, hogy mennyire tiszta az arcbőrünk mikor egy hightech hatóanyag készítményt felkenünk.

Sokszor felmerül kérdésként, hogy mi a véleményem a helyes arctisztításról. A sejtszinten ható hatóanyagok használatakor fontos is, hogy mennyire tiszta az arcbőrünk mikor egy hightech hatóanyag készítményt felkenünk.

NÉHÁNY SEGÍTŐ TANÁCS AZ OPTIMÁLIS ARCTISZTÍTÁSHOZ:
  1. Reggel és este szükséges megmosni az arcunkat. Reggel azért, mert a testünk éjszaka méregtelenít és a pórusaink telve vannak kiürített salakanyaggal. Este pedig azért, mert még ha nem is sminkeljük magunkat a levegőből, környezetből mikroszkópikus méretű szennyeződések tapadnak a pórusainban és arcbőrünkön lévő  faggyúra. Emellett a frissen elszarusodott hámréteget is jótékony nap, mint nap eltávolítani az arcbőrünkről.
  2. Nem elegendő tiszta vízzel megmosni az arcunkat. Szükséges tenzideket használjunk, mert a faggyúba tapadt méreganyagokat, szennyeződéseket a tiszta víz, vagy akár a tonikok nem tisztítják ki. Itt ami fontos, hogy természetes, lágy és hidratáló legyen az arclemosó amit alkalmazunk.
  3. Erőteljes, agresszív tenzideket – testszappan, lauryl szulfátos tusfürdő – ne használjunk, mert nagyon intenzíven kiszárítják az arcbőrünket. A DRHAZI koncepció kizárólag hidratáló krémszappanokat alkalmaz.
  4. Sokat lágyíthatunk a még a bio tenzideken is, ha nem töményen használjuk a lemosókat, hanem kis vízzel felhabosítjuk a tenyerünkben és a habot masszírozzuk be az arcbőrünkbe. Így hatékonyan, de mégis gyengéden tisztíthatjuk meg az arcbőrünket. Sokkal gazdaságosabb is a használat, mert kevesebb tisztító elegendő az alapos tisztításhoz.
  5. A gyengéd arctisztítók Ph-ja közel naturális, vagyis nem lúgos, így nem bántja a bőrünkön lévő természetes mikroorganizmus flórát. Kivételt képeznek az aszeptikus lemosók, mellyeknek épp célja a mikrorganizmusok visszaszorítása.
MIVEL SEGÍTHETJÜK MÉG ARCBŐRÜNK, A PÓRUSOK TISZTÍTÁSÁT ?

Sokan küzdünk T-zóna problémával, hátterében a legtöbb esetben szarusodási rendellenesség áll, vagyis túl gyors az arcbőr szarusodása, így a prósokat elzárja és a faggyú nem tud kiürülni.

ARCRADÍROK 

A peelingek sokat segítenek a pórusok tisztításában, az elszírusodott hámréteg eltávolításában. Általánosan hetente egyszer nagyon jótékony a használatunk. Segítik a bőr megújulását, légzését és a hatóanyagok felszívódását és hasznosulását is biztosítják. T zóna probléma esetén gyengéd használatuk a problémás területen akár néhány naponta is jótékony lehet.

ARCMASZKOK

Hatékonynak tartom a természetes agyagokból készült krémmaszkokat. Önmagukban az agyagmaszkok szárító hatásúak, krémmaszkként viszont csodálatosan tisztítják, hidratálják és regenerálják az arcbőrt.

DRHAZI videók

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.