HIGHTECH KOZMETIKA

Molekuláris kozmetika

DRHAZI VIDEO ANYAGOK

Molekuláris kozmetika? Bőrazonos, hightech kozmetikumok? Miért jó nekem?

Egészségesen szép bőrre vágyom. Szeretném, ha az arcbőröm jól hidratált, kiegyensúlyozott anyagcseréjű, jó vérkeringésű, tónusos, természetes színű, ezáltal vonzó, lágy és rugalmas megjelenésű lenne. Ezért mindent megteszek, hogy a leghatékonyabb kozmetikumokat állítsam elő.

A DRHAZI kozmetikumok hatékonyságának egyik fő pillére a bőrazonos összetétel. 

Ma már a bőrt molekulárisan ismerjük, ezért pontosan tudjuk, milyen építőkövekből épül fel és mire van szüksége az optimális működéséhez. Ez a tudás inspirált engem arra, hogy a DRHAZI bőrazonos kozmetikumokat létrehozzam. Hiszem, hogy ez az új szemlélet egy új dimenziót is nyit a szépségápolásban.

Miből merítettem ihletet?

Az egészséges test egy TÖKÉLETES KRÉMet állít elő a számunkra, mely az emberi bőr védelmi funkcióját látja el. Ez egy vízből (hidro) és zsírból (lipo) álló emulzió, amit hidrolipid filmrétegnek nevezünk. Ezt lemodellezve készíthetünk bőrazonos kozmetikumokat.

 1. AZ ARCKRÉM ZSÍRKOMPONENSE
Az egészséges bőr által alkotott krém zsírkomponense kémiai szempontból a következő molekulákból áll optimális arányban felépülve: trigliceridek, zsírészterek, zsírsavak, szkvalén, digliceridek, koleszterinészterek, koleszterin, ceramid és foszfatidilkolin. A bőrproblémák esetében eltérések vannak az ideális összetételtől, és ennek megfelelően érdemes felépíteni a bőrtípusokra javasolt krémek olajkomponensét.

A problémás bőr esetén a faggyú olajsav-tartalma fokozott, ennek következtében a faggyú serkenti az elszarusodást, a szőrtüszők kivezető nyílása eltömődik, a faggyú nem tud ürülni, és kis faggyúdugaszok (comedók) keletkeznek. Ilyenkor alacsony olajsavtartalmú és regeneráló olajokkal építjük fel a kozmetikumot, hogy a bőregyensúlyt kialakítsuk.

• Fontos, hogy a kozmetikum Alap olajösszetétele “NEMES” ÉS   ” ÉRTÉKES” legyen – jojoba, makadámia, sheavaj, ligetszépe, avokádó, búzacsíra stb. Az alapolajokat kombináljuk az adott bőrtípusnak megfelelő hatóanyagolajokkal – homoktövis, gránátalma, csipkebogyó, borágó, feketecsalán stb.

• Mindezt kiegészítik a Hightech hatóanyagok: Szkvalén, Ferulasav, Ceramid, Gamma oryzanol, L-prolin, Sztearinsav, Lecitin alapú liposzóma komlpexek, stb – melyek a kompozíció hatékonyságát nagymértékben megnövelik.

2. Az ARCKRÉM VIZES KOMPONRNSE
A hidrolipid filmréteg vizes része képezi a védő savköpenyt, melyet a vizen kívül tejsav, szabad zsírsavak, aminosavak, pirrolidin karboxilsav, hialuronsav, és urea alkotnak. 

      Ezeket a hatóanyagokat kizárólag a HIGHTECH BIOTECHNOLÓGIA állítja elő olyan formában, amelyek képesek sejtszinten beépülni a bőrbe. A növényi hialuronsavnak 4 féle molekulaméretű verziója teljesen eltérően támogatja a bőr hidratálását. 
 
       Emellett a bőr intenzív megújítására és regenerálására a sejtszinten ható növényi nanopeptidek tucatja áll rendelkezésünkre

3. BŐR TARTÓSZERKEZETÉT ÉPÍTŐ ELEMEK
Az egészséges bőr rugalmasságát a hámréteg egészséges szerkezete adja. A hámréteg inaktív sejtekből és több rétegben, dupla sorú lipidekől álló sejtközti mátrixból áll. A határoló rétegek főleg ceramidból, koleszterinből és palmitinsavból állnak.

• A sérült hámréteg regenerálása elsősorban Ceramidokkal érhető el, melyet a bőr az epidermiszben állít elő és a bőrsejt életének kb. 28. napján a hámrétegbe ad le. Mennyiségének csökkenése a bőrben egyenes arányban van a kóros bőrelváltozások növekedésével.

• Az új bőrsejtek születését és a stratum corneum felé való vándorlását védeni és támogatni kell, mivel ezen az úton, a sejtek káros környezeti hatásokra (szabadgyökök, UV-sugárzás) nagyon érzékenyek. Itt nagy jelentőségük a Liposzómás és nanoszómás szállító rendszereknek (hidrogenizált foszfatidilkolin) és a modern Természetes antioxidáns (Stabil C-vitamin, E-vitamin, Ferulasav, Totarol stb) hatóanyagoknak van.

4. + VITAMINOK
A vitaminok, antioxidánsok a bőranyagcsere enzimatikus folyamatainak katalizátoraiként gazdagítják a bőrazonos kozmetikumok összetételét: A vitamin, E-vitamin, Stabil C vitamin, Panthenol (B5 proviamin), Niacinamid (B3 vitamin) stb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.