AKNE

DRHAZI® AKNE kezelés

A DRHAZI® alapvetően egy kutató-fejlesztő cég. Saját kutatás alapján fejlesztünk, saját magunk gyártunk és folyamatosan tesztelünk. Saját szalonjainkban csak a saját, egyedi terápáinkat, módszereinket és készítményeinket használjuk. Minden termékünk valóban 100%-ban természetes és a legmodernebb biotechnológiai hatóanyagokkal fejlesztett medikozmetikum. 
Bejelentkezés ingyenes bőrdiagnózisra: +36 30 871 4668

Kutatásaink és gyakorlati tapasztalataink azt mutatják, hogy kétféle bőrtípus létezik, az egészséges normál bőr és az egyensúlyát veszített bőr. Az egészséges bőr az, amit szépíteni tudunk, a többi bőrállapotot pedig elsőként normalizálni szükséges. A DRHAZI BALANCE-egyensúly bőrmegújító koncepció ezt támogatja. Ha megismerjük bőrünk működését és azokat a tényezőket, melyek segítik a bőregyensúly fenntartását sokat tehetünk azért, hogy az arcbőrünk széppé és egészségessé váljon.

„Évek óta kutatom azokat a megoldásokat, melyekkel az arcbőr normalizálható, kiegyensúlyozható. Az általunk kidolgozott komplex módszer lehetőséget ad, hogy visszatérjünk az egészséges szerkezetű normál arcbőrhöz.”

Mitől működik az általunk kidolgozott módszer?

A bőrtünetek – mint, a rosacea, a kontakt dermatitis, az akne – komoly kihívást jelentenek sokunk életében, és ezek a tünetek ma már sajnos általánosnak is tekinthetők az emberek körében.

• az elmúlt 100 év szintetikus mérgei

• a kiegyensúlyozatlan életvitelünk

• a tudatos információk hiánya miatt ma már sok bőrtünetet az orvostudomány is elfogad krónikus esetként és csupán a tüneteket igyekszik – tudja kezelni.

Tapasztalataink szerint csupán tüneti kezeléssel és olyan anyagokkal, melyek önmaguk is károsak az emberi szervezetre tartósan megszüntetni a kiváltó okokat nem lehetséges. Az aktív tünetek időlegesen csökkenthetők, de a bőrproblémák kiújulnak, fennmaradnak, sőt hosszú távon egyre inkább súlyosbodnak. Idővel a bőr szerkezete egyre inkább roncsolódik.A megoldást a kiváltó okok feltárása, megszűntetése és a bőrszerkezet regenerálása adja.

A legújabb tudományos eredmények szerint, ha a bőregyensúly bármely ok – akár mérgek, vitaminhiány, hormonváltozás vagy stressz – miatt felbomlik, a bőr elveszíti a védekező képességét és kórokozó ágensek szaporodnak el a felszínén. Ezt követően a bőrproblémákat már ezek a kórokozók tartják fenn és mint krónikus bőrtünetek vannak jelen. Érdekes tapasztalatunk, hogy a sok esetben a kiváltó ok már rég megszűnt, de a bőregyensúly eltolódás, a bőrtünet még mindig fennáll.

Ilyen esetekben a fő cél, hogy a bőr regenerálódjon, kialakuljon a bőregyensúly, normalizálódjon a bőr mikrobiológiai védő flórája és a bőr újra természetes módon betöltse védő funkcióját.

Egy olyan komplex bőrmegújító, bőrápoló programot dolgoztunk ki, mely a legújabb tudományos kutatási eredményeket figyelembe véve, biztonságos, jótékony kozmetikai készítményekkel és speciális kozmetikai kezelésekkel megoldást kínál a kiváltó okok megszüntetésére és új lehetőséget ad ezeknek a krónikusnak hitt bőrtünetek ápolására.

Holisztikus szemléletünk alapja, hogy törekszünk felfedezni és a lehető legtermészetesebb módon megszüntetni a tünetek mögött rejlő okokat. Így született meg a DRHAZI Bőrmegújító természetes hatóanyag kozmetikumok termékpalettája és a BALANCE-egyensúly koncepció.

A DRHAZI® legfőbb irányelvei:

100% NATURAL – természetes anyagok – a biztonságért, a hatékonyságért

SKINIDENTIC – bőrazonos összetétel – a bőrregenerációért

HIGHTECH – innovatív biotechnológiai anyagok – az intenzív hatásért

Video a DRHAZI bőrmegújításról

A Problémás bőr és ápolása (Akne)

Akne akkor alakul ki, amikor a szőrtüszőket – a bőr pórusait – elhalt hámsejtek és/vagy faggyú tömíti el. Emellett gyakran a kötőszöveti réteg is érintett, ahol a gyulladásos gócok kialakulnak.

Az akne jellegzetesen az arcon, a nyakon, a mellkason, a háton és a vállakon alakul ki, mivel ezeken a bőrterületeken van a legtöbb faggyútermelő mirigy.

Mi a kialakulásának az oka?

Minden szőrtüszőbe belenyílik egy faggyúmirigy. A faggyúmirigy által termelt váladék (a faggyú) egészséges bőr esetén a szőrtüszőn keresztül kijut a bőr felszínére és itt egy védőbevonatot képez mind a bőrön, mind a hajas fejbőrön. Ha a szervezet fokozott mennyiségű faggyút termel, vagy a hámsejtek pusztulnak fokozottan és elzárják a pórusokat, a faggyú felhalmozódik a szőrtüszőben és ott megszilárdul, mintegy dugót képezve.

Általában a bőr egyéb pórusai, mint az izzadtságmirigyek kivezetései nem vesznek részt az akne kialakulásában.

Az bőregyensúlyeltolódás leggyakoribb okai:

• a faggyú túltermelése – pl. hormonok, stressz, vegyi anyagok, szteroidok, Demodex atka miatt

• az elhalt hámsejtek nem megfelelő hámlása miatt a bőr szőrtüszőinek irritációja alakul ki

• az hámsejtek fokozott pusztulása miatt a bőr pórusai, a faggyúkivezetők elzáródnak

• a mikrobiológiai egyensúly felbomlik és kórokozó ágensek jelennek meg a bőrön, és a bőr belső szerkezetében (Demodex atka túlszaporodás, baktériumok, mint a Propionibacterium, Bacterium oleracea stb.)

Milyen formában jelentkezhet?

• Zárt comedók – A szőrtüsző nyílását eltömítik az elhalt hámsejtek
és a faggyú, emiatt a szőrtüsző kitágul, a szokásosan termelt
váladék felgyülemlik.

• Miteszerek (nyílt comedók) – Hasonlítanak a zárt comedókhoz, azonban sötétre elszíneződnek és a bőr felszíne felé nyíltak, így a tartalmuk ki tud ürülni.

• Pattanások – A pattanások a bőr felszínéből kiemelkedő pirosas foltok, melyek az elzáródott szőrtüszők gyulladása és/vagy fertőzése miatt alakulnak ki. Gyógyuláskor a pattanásos szövetkárosodás kis sebként viselkedik. A sebet záró, kezdetben normálisan pirosas és a bőrből kissé kiemelkedő hegszövet később elhalványul.

• Ciszták (tömlők) – A ciszták a bőr felszíne alá benyúló mélyebb kötőszöveti csomók, melyeket a szőrtüszőben kialakuló elzáródás miatti felgyülemlő váladék tölt ki. Ezek gyakran heggel gyógyulnak. A keloid heges aknék kidomborodnak a bőrfelszínből és megjelenésük családi halmozódást mutat. A szövetvesztéssel járó hegek a gyakoribbak, a bárányhimlő okozta hegekhez hasonlóan gyógyulnak és bemélyednek a bőrfelszínbe. Ezek az ún. jégcsákány hegek. A hegek kristályos mikrodermabrázióval kiválóan kezelhetőek.

Általában a kiváltó ok és a formák keverten is megjelennek az arcbőrön. Eszerint különböztetjük meg a típusokat és az ápolási metódusokat.

A tág pórusok, a miteszerek és a bőralatti komedók önmaguk is képesek fenntartani a bőregyensúly eltolódását. Főként a bőralatti zárt komedók (demodexes csómók) azok, amik krónikus gócként akár folyamatos immunreakciót, gyulladást is kiválthatnak a szevezetben. Ha a bőr hosszú ideig terhelt, gyakori az akne rosacea kialakulása.

Akne-Rosacea

Kik hajlamosabbak az akne kialakulására?

A hormonális aktivitás hajlamosít az akne kialakulására, illetve a már meglévő tüneteket is ronthatja. Előfordul tizenéves fiúk és lányok esetében; lányok és felnőtt nők esetében a menstruációt megelőző néhány napban; a várandós nőknél; a menopauza idején és bizonyos gyógyszerek, például a kortizon szedése is befolyásolja a hormonális rendszerünket.

Eyelash mites, SEM
Demodex atka csomók a bőrben

A legújabb kutatások összefüggést találtak a hormonális változások és a Demodex atka fertőzés kialakulása között: a hormonszint változás a bőrfaggyú összetételét úgy változtatja meg, hogy az kedvez a Demodex atkák szaporodásának. Ez a mikroszkópikus atka az arcbőrön a faggyúmirigyekben él, az ott található fehérjével és zsírral táplálkozik.

Tudományos előrelépést jelent, hogy 2011-ben készült egy felmérés az 1950 – 2011 között publikált klinikai vizsgálatokról (63 db), melyek az akne és a Demodex brevis atka fertőzés megjelent. 48 esetben szignifikáns összefüggést találtak a két kórkép között. (Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296070/)

Gyakorlati tapasztalatunk, hogy az atkakezelés, antibakteriális kezelés és a párhuzamosan végzett bőrfelépítés, bőrkiegyensúlyozás kiválóan ápolja és megújíítja a problémás bőrt.

Hogyan ápolja DRHAZI a problémás bőrt?

A tág pórusok, mitesszerek és a bőralatti komedók képesek fenntartani a bőregyensúly eltolódását. Főként a bőralatti zárt komedók (demodexes csómók – lásd a fenti képen) azok, amik akár folyamatos immunreakciót, gyulladást is kiválthatnak a szevezetben.

Célunk, hogy a pórusokon a faggyú könnyebben távozzon és kialakuljon a bőregyensúly. Ez komplex feladat, mert figyelemmel kell legyünk a bőrszerkezet regenerálására, a faggyú összetételének szabályozására, a mikroorganizmusok kiegyensúlyozására és a szarusodás normalizálására is.

Módszerünk különlegessége, hogy speciális hatóanyagolajokkal kezeljük a problémás bőrt. Ezek az olajok egyrészt antibakteriális, antiparazita hatásúak, másrészt a problémát okozó mély kötőszöveti gocókat is feldolgozzák, hogy eltávolíthatóak legyenek.
Ezt követően szakszerű mélytisztítást végzünk, amit nem helyettesíthetnek vákumgépek, kozmetikumok, sem a hámlasztás. A pórusok méretét normalizáljuk és felszabadítjuk. Mégis nem ez a legnagyobb sikere a DRHAZI bőrmegújításnak.

A bőr sejtszintű felépítése és a bőrszerkezet regenerálása

liposzóma vilagos
Sejtszinten ható nanopeptidek, liposzóma ( illusztráció )

A tiszta pórusokon a NANO PEPTIDEK-et hatékonyan bejutatjuk a bőr legmélyebb rétegeibe, ha szükséges akár a kötöszöveti és irha rétegig. Ezek a modern hatóanyagok sejtszinten újítják meg a bőrt és csökkentik a gyulladást.

A magas dózisban alkalmazott NÖVÉNYI KOLLAGÉN, A HIALURONSAVAK ÉS A LIPOSZÓMA koktél intenzív hidratálást biztosít, feltölti a tág pórusokat és látványosan javítja a bőrképet.

Természetesen az OTTHONI GONDOS BŐRÁPOLÁS is segíti munkánkat. Ezzel a komplex módszerrel még a legproblémásabb bőr is szépen kiegyensúlyozható, normalizálható.

Az általunk kifejlesztett DRHAZI hatóanyagkozmetikumok 100% természetesek, bőrazonos és orvosi tisztaságú hightech hatóanyagokkal készülnek. A hatóanyagolajok és speciális növényi kivonatok parazitaellenesek, antibakteriális és antivirális hatásúak, a Totara fa kivonata a Bio Totarol erőteljes antibakteriális hatású, természetes növényi antibiotikumnak tekinthető és a sejtszintű regeneráló hatóanyagok pedig a bőrszerkezet megújításáról gondoskodnak.

Az első személyes találkozás alkalmával :

– megismerjük egymást és felmérjük a bőröd állapotát, – ezt segíti a 6X-os nagyítás és a manuális tapintás

– megbeszéljük a bőrápolás és kozmetikai kezelések lehetőségeit

– megnézzük, hogyan reagál az arcbőröd az általunk használt hatóanyagokra és kozmetikumokra

– ápolási tanácsokat adunk a bőrállapotodnak megfelelően

– Életmódod, táplálkozásod és más lelki okok is befolyásolják bőröd állapotát. A személyes beszélgetés alkalmával ezekkel is foglalkozunk.

Munkánkat segíti, ha egy nem túl régi (6 hónapon belüli) teljes vérképet is láthatunk, melyet háziorvos által könnyen készíttethető.

Fontos nyilatkoznunk végül arról, hogy a DRHAZI® nem tud minden típusú bőrbetegséget eredményesen kezelni és nem tud garanciát vállalni arra, hogy minden megkezdett terápia 100%-os eredményességgel zárul. Az eredmények tehát nem garantáltak és egyénenként eltérőek lehetnek.


Szeretnék elsőként értesülni a témához kapcsolódó DRHAZI® fejlesztésekről és hírekről:


Bejelentkezés ingyenes bőrdiagnózisra: +36 30 871 4668

 
DrHazi_üzletek.jpg

1. MAMMUT SZALON – Budapest II. Mammut I. Első emeletén, Telefon: +36 20 265 8880
2. OKTOGON SZALON – Budapest VI. Teréz krt 11.Telefon: +36 20 3259464
Bőrmegújító csomag: http://drhazi.hu/drhazi-borszepites/drhazi-demodex-kezeles-akne-rosacea/drhazi-demodex-bormegujito-csomag
Bőrmegújító kezelések: http://drhazi.hu/drhazi-szalon/drhazi-balance-kezelesek
További infok – DRHAZI BLOG: http://drhazi.hu/blog/bormegujito-kura
DRHAZI Video csatorna
Kapcsolódó cikkek:
• A Demodex atkáról
• A bőrmegújításról
• Allergia, intolerancia
• DRHAZI bemutató
• Táplálkozás hatása a bőrre
• Gluténérzékenység vagy gluténmérgezés?
 Szeretettel várunk DRHAZI Bőrmegújító Szalonjainkban!
www.drhazi.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.