BŐRMEGÚJÍTÁS

DRHAZI® ROSACEA kezelés

Kutatásaink és gyakorlati tapasztalataink azt mutatják, hogy kétféle bőrtípus létezik, az egészséges normál bőr és az egyensúlyát veszített bőr. Az egészséges bőr az, amit szépíteni tudunk, a többi bőrállapotot pedig elsőként normalizálni szükséges.

Ha megismerjük arcbőrünk működését és azokat a tényezőket, melyek segítik a bőregyensúly fenntartását, sokat tehetünk azért, hogy az arcbőrünk széppé és egészségessé váljon.

„Évek óta kutatom azokat a megoldásokat, melyekkel az arcbőr normalizálható, kiegyensúlyozható. Az általunk kidolgozott természetes módszer lehetőséget ad, hogy visszatérjünk az egészséges szerkezetű normál arcbőrhöz.”

Dr Házi Edina kutató-fejlesztő

Mitől működik a DRHAZI Balance-Kiegyensúlyozó koncepció?

A rosacea, a kontakt dermatitis, az akne – komoly kihívást jelentenek sokunk életében, és ezek a tünetek ma már sajnos általánosnak is tekinthetők az emberek körében.

• az elmúlt 100 év szintetikus mérgei,

• a kiegyensúlyozatlan életvitelünk, a sok stressz

• és a tudatos információk hiánya miatt ma már sok bőrtünetet az orvostudomány is elfogad gyógyíthatatlannak és csupán a tüneteket igyekszik, – tudja kezelni.

A mi tapasztalatunk, hogy csupán tüneti kezeléssel és olyan anyagokkal, melyek önmaguk is károsak az emberi szervezetre tartósan megszüntetni a kiváltó okokat nem lehetséges. Az aktív tünetek időlegesen csökkenthetők, de a bőrproblémák kiújulnak, fennmaradnak, sőt hosszú távon egyre inkább súlyosbodnak. Idővel a bőr szerkezete egyre inkább roncsolódik. A megoldást a kiváltó okok feltárása, megszűntetése és a bőrszerkezet regenerálása adja.

A legújabb tudományos eredmények szerint, ha a bőregyensúly bármely ok – akár mérgek, vitaminhiány, hormonváltozás vagy stressz – miatt felbomlik, a bőr elveszíti a védekező képességét és kórokozó ágensek szaporodnak el a felszínén. Ezt követően a bőrproblémákat már ezek a kórokozók tartják fenn és mint krónikus bőrtünetek vannak jelen. Érdekes tapasztalatunk, hogy a sok esetben a kiváltó ok már rég megszűnt, de a bőregyensúly eltolódás, a bőrtünet még mindig fennáll.

Ilyen esetekben a fő cél, hogy a bőr regenerálódjon, kialakuljon a bőregyensúly, normalizálódjon a bőr mikrobiológiai védő flórája és a bőr újra természetes módon betöltse védő funkcióját.

Ezért egy olyan komplex bőrmegújító, bőrápoló programot dolgoztunk ki, mely a legújabb tudományos kutatási eredményeket figyelembe véve, biztonságos, jótékony kozmetikai készítményekkel és speciális kozmetikai kezelésekkel megoldást kínál a kiváltó okok megszüntetésére és új lehetőséget ad ezeknek a krónikusnak hitt bőrtünetek ápolására.

Holisztikus szemléletünk alapja, hogy törekszünk felfedezni és a lehető legtermészetesebb módon megszüntetni a tünetek mögött rejlő okokat. Így született meg a DRHAZI Bőrmegújító természetes hatóanyag kozmetikumok palettája és a BALANCE-egyensúly koncepció, mely a következő alapelvekre épül:

100% NATURAL – természetes anyagok – a biztonságért, a hatékonyságért

SKINIDENTIC – bőrazonos összetétel – a bőrregenerációért

HIGHTECH – innovatív biotechnológiai anyagok – a gyors és intenzív hatékonyságért

Video a DRHAZI bőrmegújításról

A Rosaceás bőr és ápolása

A couperosis szó a „copper rose”-ból származik, mely az orcákon található pici kitágult felszíni hajszálerecskékre utal.

A szakirodalomban eltérőek a vélemények a rosacea eredetéről, maga a bőrtünet leírására is több féle kategorizálás található, és így az ajánlott kezelési módok is eltérőek. Sok rosaceás azt is említi, hogy ahány helyen járt, annyi féle gyógymódot javasoltak.

A bőrgyógyászat minden arcbőrt rosaceásnak tekint, ami piros. A bőrpír érintheti az orcákat, illetve az egész arcot. A bőrpír arra utal, hogy a bőr akár szerkezetileg, akár a bőrfunkciók szintjén sérült.

Mi egyetértünk azzal a véleménnyel, hogy a Rosacea tünetet legnagyobb százalékban a Demodex atka túlszaporodása, az általa okozott gyulladásos gócok és bőregyensúlyeltolódás okozza. Tapasztalatunk szerint a kialakulás folyamata és iránya között vannak különbségek, ezért az ápolási módszerek is ennek megfelelőek lehetnek.

A legújabb kutatási eredményeink szerint a rosaceát kiváltó okok a következők lehetnek:

1. Az arcbőr fokozott szarusodása

A mérgekkel terhelt környezet és a fokozott stressz miatt főként a lelkileg érzékenyebb emberek gyakori tünete a fokozott bőrszarusodás. Érzésre a bőr felszíne érdes tapintású lehet, de sok esetben az elváltozás csak nagyítóval látható. Ilyenkor a bőrpórusok elzáródnak és akadályozzák a bőrlégzést, a bőranyagcserét és a bőr méregtelenítését. Az arcon azért is okozhat komoly károsodást, mert itt fokozottabb a faggyútermelődésünk és itt élnek a demodex atkák. A fokozott szarusodás akadályozza a demodex atkák normál életciklusát. Ilyenkor szinte barlanba zárjuk őket és a bőrben hoznak létre kolóniákat, ott pusztulnak el, és a salakanyagaik sem tudnak kiürülni a bőrből. A demodex atkák túlszaporodása a bőr mélyén nagyon komoly problémát, károsodásokat hoz létre a bőrszekezetben, melynek első tünete a bőrpír.

2. Hisztamin túlterheltség a szervezetben

Az immunrendszeri gyengeség, a máj túlterheltsége, a szervezet mérgezettsége okozhat táplálékintoleranciát, mely hisztamin túlterheltséget okoz a szevezetben és általában első tünete az arc rendellenes pirosodása.

3. Érrendszeri, kötőszöveti gyengeség

Ez a legritkább rosacea típus, akár magas vérnyomás, akár a keringési rendszer kóros elváltozása miatt alakul ki. Ebben az esetben folyamatosan alakul ki az erezettség az arcon és folyamatosan jelen is van. Az artériák gyengesége miatt a bőranyagcsere és a bőr tápanyagellátása csökken, a vénás gyengeség esetén pedig a méreganyagok kiürítése gátolt és emiatt alakulhat ki a bőregyensúly zavara, ami megkönnyíti a kórokozó ágensek elszaporodását.

4. Vénás visszafolyási akadályozottság az arcon

A fokozott stressz miatt az állkapocs izomzata feszes, akár görcsösen lemerevedhet és akadályozza az arc keringését. Ilyenkor oxigén és tápanyaghiány is kialakulhat a bőrben, és az elhasznált, méreganyagokkal teli vér elszállítása is akadályozottá válik, fokozva a bőr problémáját.

5. A sérült bőrszerkezet okozta bőrpír

A nők 80%-ára jellemző bőregyensúlyzavar, amit leginkább a szintetikus kozmetikumok okoznak. A sérült bőrfelszín nem minden esetben látható szabad szemmel, mert a károsodások lehetnek mikroszkópikus méretűek. Ilyenkor a tüneti jelek, a bőrérzékenység, az irritációra való hajlam és a bőrproblémák következtethetnek a bőregyensúly zavarára.

Ilyenkor még inkább óvatosan szükséges ápolni a bőrünket, mert a megbomlott egyensúlyú bőrön, vagyis a sérült bőrfelületen nem csupán a mérgek, de a jótékony növényi anyagok is árthatnak, mert a sérüléseken olyan helyekre is képesek felszívódni, ahova nem valók és irritációt válthatnak ki.

6. A bőr mikrobiológiai flórájának az eltolódása

Az arcbőr enyhén savas ph-ja és a bőr egészséges szerkezete biztosítja, hogy a számunkra jótékony mikroorganizmusok védjenek bennünket. Bármely ok miatt eltolódik a bőr mikrobiológiai egyensúlya, annak legelső tünete a bőrérzékenység.

Ennek legfőbb oka a helytelen bőrápolás lehet. A paradoxon ebben a helzetben az, hogy mikor szeretnénk áttérni a tiszta, természetes, értékes növényi olajokat tartalmazó kozmetikumokra, akkor bőrük még inkább gyulladással, irritációval reagálhat.

A szintetikus anyagok károsítják a bőrt és okozhatnak bőregyensúly eltolódást, de nem táplálják a bőrön élő mikroszkópikus méretű Demodex atkákat. Ezek a mikroorganizmusok normál esetben szimbiózisban élnek velünk, viszont az eltolódott egyensúlyú bőrön könnyen elszaporodhatnak, mert a natúr kozmetikumok tiszta olajai kiváló táplálékforrást adnak nekik. Túlzott jelenlétük komoly károkat okoz. A bőr gyulladással, irritációval és még fokozottabb bőrérzékenységgel reagálhat, majd az egyéni érzékenységnek megfelelően aknét, rosaceát vagy más bőrelváltozásokat hoz létre.

7. Bőrfertőzés

Ez a rosacea gyakran egyik napról a másikra alakul ki és általában egy akut bakteriális, virális fertőzés eredménye. Ilyenkor a bőr akut gyulladása miatt vörös a bőr és nincs még érrendszeri érintettség. Ebben az esetben, ha időben reagálunk és helyesen ápoljuk a bőrt, nagyon gyors javulást elérhetünk. Néhány hét alatt végleg megszűnnek a bőrtünetek.

8. Hormonális változások

A kamaszkor, a várandóság és a változó kor extrém hormonváltozásai kiválthatják, illetve a meglévő bőrtüneteket is súlyosbíthatják, mert a hormonváltozások kedveznek a demodex atkák szaporodásának.

A fenti okok gyakran keverten jelentkeznek, és az intenzív rozaceás tünetet mutató arcbőrnél általában halmozottan össze is adódnak.

Rosaceás bőr és az egyensúlyát visszaszerzett bőr (illusztráció)

A kiváltó okok többféle Rosaceát hozhatnak létre, így a DRHAZI koncepció szerint a Rosaceás bőr lehet:

I. Érrendszeri elváltozás alapú rosaceás bőr

Tapasztalatunk szerint ez a legritkább rosacea. Akár a magas vérnyomás, akár a keringési rendszer kóros elváltozása miatt alakul ki. Az alapja, hogy a hajszálerek terheltek, a hajszálerek kötőszövetei gyengültek, csökkent a tartásuk. Emiatt a hajszálerek is kitágulnak, s végül kívülről is felismerhetőek lesznek. Ebben az esetben folyamatosan alakul ki az erezettség az arcon és folyamatosan jelen is van.

rosacea-symptoms_ETR

Érrendszeri rosacea

Kezelése kezdetben főként belgyógyászatilag javasolt, és a bőrt tekintve ekkor még főként a prevenciós – megelőző bőrápolásra érdemes fókuszálni. Erre alkalmas a DRHAZI Couperose termékcsaládja.

Az artériák gyengesége miatt a bőranyagcsere és a bőr tápanyagellátása csökken, a vénás gyengeség miatt pedig a méreganyagok kiürítése gátolt és emiatt alakulhat ki a bőregyensúly zavara, ami megkönnyíti a kórokozó ágensek elszaporodását.

Így hosszútávon ez a bőtünet is tartós bőrelváltozáshoz, gyulladáshoz és végül fertőződöttséghez vezethet, akkor már természetesen komplex bőrápolás és kezelés javasolt. Itt már kombinálódik az érrendszeri, klasszikus rosacea és az akne.

Ebben a kombinált formában, speciálisan a DRHAZI Demodex Balance bőrápolást javasoljuk. Ez a első, amit érdemes elvégezni. Majd az erek és a kötőszövet regenerációjára a DRHAZI Couperose termékcsaládja javasolt, melynek speciális növényi hatóanyagai segítik az erek összehúzódását és a kötőszövet megerősítését.

II. Klasszikus rosaceás bőr

Alapja a fokozott szarusodás miatt kialakuló bőregyensúly eltolódás, a bőr szerkezetének károsodása és fertőzödöttsége, majd az ezt követő gyulladásos gócok és végül akár a teljes szervezetet érintő kóros immunválasz kialakulása. Tapasztalatunk szerint ez nagyon gyakori bőrtünet.

KLASSZIKUS ROSACEA-S BŐR SZINTJEI A DRHAZI KONCEPCIÓBAN

1. Szint

1-es szintű klasszikus rosaceás arcbőr

Ilyenkor legelső tünet az időszakos bőrpír, amely először pár óráig, majd később napokig tarthat. Ezt fokozhatják nem megfelelő kozmetikumok, stressz, izgalom, teában, kávéban és alkoholban lévő alkaloidok, csípős fűszerek, illetve időjárási viszontagságok és a drasztikus hőmérséklet változások. Megjelenési helye leginkább az orcák, orrtő, áll környékén. Az irodalom meglévő „hajlam”-nak tekinti, egyfajta érzékenységnek, ami adott behatásokra (stressz) alakul ki és az erek falában lévő simaizomzat működészavarát idézik elő, míg a vérerek renyhévé, tágulttá válnak.

Tapasztalatunk, hogy itt még nem látható a bőrszerkezet károsodás szabad szemmel, de 6X-os nagyítással már szembetűnő a fő kiváltó ok, a bőr fokozott szarusodása, és a mélyrétegi kötőszöveti demodexes csomók jelenléte, ami kiváltja a demodex egyensúly felbomlását és a bőrpírt.

2. Szint

2-es szintű klasszikus rosaceás arcbőr

Ekkor már szabad szemmel is látható a bőrszerkezet károsodása. A bőrsérülés fokozódásával a bőrpír idővel egyre tovább megmarad, állandósul, majd súlyosabb esetben már folyamatosan jelen van. A tüneteket súlyosbítja, hogy a szöveti keringés is lelassul és emiatt a sejtek nem kapnak elegendő tápanyagot, így az ereket körülvevő kötőszövet és bőr tovább gyengül.

3. Szint

erős-akut rosacea

3-as szintű klasszikus rosaceás arcbőr

Ekkor már a bőrben képződött salakanyagok nem tudnak maradéktalanul kiürülni és a faggyúmirigyekben felszaporodva megfelelő táptalajt adnak a baktériumoknak, és így kialakulhatnak a gyulladásos, rosaceás csomók. Az arcbőrön már levedző felhámsérülések találhatóak, amelyek égő fájdalommal járnak, de gennyesedést nem okoznak. Ekkor a bőr már mindenre nagyon érzékenyen reagálhat.

III. Akut-Rosaceás bőr

akne-rosacea.jpg

Az akut-rosacea gyakran egyik napról a másikra alakul ki, máskor egy kis helyről kiindulva idővel egyre nagyobb felület érint az arcon. Ez általában egy hirtelen kialakult bőregyensúlyeltolódás és fertőzés eredménye. Ilyenkor a bőr akut gyulladása miatt vörös a bőr és kezdetben nincs még érrendszeri érintettség. Ebben az esetben, ha időben reagálunk és helyesen ápoljuk a bőrt, nagyon gyors javulást elérhetünk. Néhány hét alatt végleg megszűnnek a bőrtünetek.

A legtöbb eset sajnos komplikáltabb, mert hosszú ideje tartanak a tünetek. Évek óta fennálló bőrtünet már érinti a bőr mélyebb rétegeit és a kötőszöveti réteget is. Ilyenkor is a bőr akut és krónikus gyulladása miatt vörös a bőr, de az is előfordulhat, hogy már az érrendszert és a kötőszöveti rendszert is terheli a gyulladás, és az erek láthatóvá válnak az arcon.

Tapasztalatunk, hogy a helyes bőrápolást és kozmetikai kezelést követően (ha az általános érbetegséget kizárhatjuk) a pirosság és az erek láthatósága is megszűnik. A bőrmegújítás időtartama viszont egyenesen arányos a szöveti mélység érintettségével, akár 2-3 hónap, de előfordul, hogy fél év is szükséges lehet.

DEMODEX ATKA ÉS ROSACEA KAPCSOLATA

A rosacea kialakulása összefüggést mutat a Demodex atka túlszaporodásával. Ezt a bőrgyógyászati konszenzus is elfogadta néhány évvel ezelőtt. (Ya E. Zhao, MPH; Li Ping Wu, MB; Yan Peng, MMed; Hui Cheng, MMed. Retrospective Analysis of the Association Between Demodex Infestation and Rosacea 2010 American Medical Association)

Hogyan derült erre fény?

Írországban egy egyetemi kutató, Dr Kevin Kavanagh felfigyelt arra a a tapasztalati tényre, hogy az atkaellenes szerek hatására a rosaceás tünetek is enyhülnek. Ezt követően mikroszkóposan vizsgálta a bőrt és a bőrben élő mikroszkópikus élőlényeket.

Megfigyelte, hogy a stresszfaktorok hatására megváltozik a bőrfaggyú összetétele, mégpedig az atkák szempontjából pozitív irányba, Ezáltal a számukra előnyösebb tápláléktól jobban is szaporodnak és ez okozza a rosaceás tünetek fellángolását stresszhelyzetekben.

Felfigyelt arra is, hogy a rosaceás tünetek időleges javulását okozzák egyes antibakteriális gyógyszerek, pedig azok az atkákra nem hatnak. Éppen ezért további vizsgálatokat végzett és felismerte, hogy az atkák ürülékében élő baktériumok (Bacillus oleronius) is nagy szerepet játszanak a rosaceás tünetek okaként. A nagy számú atka populáció általi bakteriális jelenlétének folyamatos terhelése válthat ki immunreakciót, gyulladást, majd szövetkárosodást a bőrben.

Erre a klinikai tudomány is felfigyelt, míg végül nem túl rég, 2010-ben elfogadta kínai tudósok azon publikációját, miszerint egyenes összefüggés van a rosacea kórkép és a Demodex atka fertőzés között.(Stanisław Jarmuda, Niamh O’Reilly, Ryszard Żaba, Oliwia Jakubowicz, Andrzej Szkaradkiewicz, Kevin Kavanagh : Potential role of Demodex mites and bacteria in the induction of rosacea, J. Med. Microbiol., November 2012 61: 1504-1510, Published Online: 01/11/2012)

Ez az új felfedezés adott nekünk is lehetőséget, hogy új módszert dolgozzunk ki a rosaceás bőr ápolására és a bőregyensúly helyreállítására. Így természetes kozmetikai készítményekkel és speciális kozmetikai kezelésekkel kiegyensúlyozható a mikrobiológiai egyensúly és regenerálható a bőrszerkezet.

Demodex atka túlszaporodás és az általa okozott szöveti károsodás

Hogyan ápolja DRHAZI a rosaceás bőrt?

Az általunk kidolgozott módszerben fontos szerepet játszik, hogy a rosaceás folyamat éppen hol tart az adott bőrön. A különböző szinteken különböző bőrápolást és kezelést igényel a bőr. A rosaceás folyamatban figyelembe vesszük a kialakulás óta eltelt időt és a fertőzöttség nagyságát is, mert a hosszú ideje fennálló enyhe fertőzöttség, vagy egy fokozott érzékenység is kiválthat olyan komoly tüneteket, mint egy intenzív fertőzöttség.

Célunk, hogy a bőrt egyensúlyba hozzuk és a kiváltó okokat megszüntessük kozmetikai kezeléssel. Ezért az általunk kidolgozott komplex módszer figyelemmel van a Demodex atka kiegyensúlyozására, a bőr felpuhítására, a kialakult gócok eltávolítására szakszerű mélytisztítással, a gyulladás csökkentésére és a bőr felépítésére sejtszinten ható nanopeptidekkel és hightech – csúcstechnológiás bőrazonos hatóanyagokkal. Emellett szakszerű életmódi tanácsokat adunk, melyekkel a belső okok is megszűntethetőek.

Otthoni bőrápolásra egy 2 hónapos bőrmegújító csomagot fejlesztettünk ki, mely kiválóan megalapozza az általunk kidolgozott bőrkiegyensúlyozó kezelési programot. A 2 hónapos intenzív bőrkiegyensúlyozás után a bőrápolásban ha szükséges az arcbőr regenerálására és bőrstruktúra újraépítésére kell a hangsúlyt fektetni. Ekkor már látható a valódi bőrállapot és meg tudjuk határozni, hogy szükséges-e utókezelés.

A legtöbb esetben elegendő a kialakult bőregyensúly védelme, prevenciós ápolással. Ha viszont további kiegyensúlyozó bőrápolást igényel a bőr DRHAZI Purifying hightech kozmetikumokat, ha az erek és a kötőszövet tonizálására fókuszáló bőrápolás szükséges – DRHAZI Couperose hightech kozmetikumokat, ha további felépítés, bőrregenerálás elsődleges a bőrápolásban, a DRHAZI Pure hightech kozmetikumokat tudunk ajánlani a bőr normalizálására, ápolására.

Az általunk kifejlesztett DRHAZI hatóanyagkozmetikumok 100%-ban természetesek, bőrazonos és orvosi tisztaságú hightech hatóanyagokkal készülnek. A hatóanyagolajok és speciális növényi kivonatok parazitaellenesek, antibakteriális és antivirális hatásúak. Az egyik ilyen hatóanyag a Totara fa kivonata, mely igen erőteljes antibakteriális hatású, természetes növényi anyag antibiotikumszerű hatással. A sejtszinten ható regeneráló anyagok pedig a bőrszerkezet megújításáról gondoskodnak.

Az első személyes találkozás alkalmával:

– megismerjük egymást és felmérjük a bőr állapotát, – ezt segíti a 6X-os nagyítás és a manuális tapintás

– megbeszéljük a bőrápolás és kozmetikai kezelések lehetőségeit

– megnézzük, hogyan reagál az arcbőr az általunk használt természetes hatóanyagokra, kozmetikumokra

– ápolási és életmód tanácsokat adunk a bőrállapotnak megfelelően

Munkánkat segíti, ha egy nem túl régi (6 hónapon belüli) teljes vérképet (nagylabor) is láthatunk, mely háziorvos által könnyen készíttethető.

Bejelentkezés ingyenes bőrdiagnózisra: +36 30 871 4668

Fontos nyilatkoznunk végül arról, hogy a DRHAZI® nem tud minden típusú bőrbetegséget eredményesen kezelni és nem tud garanciát vállalni, hogy minden megkezdett terápia 100%-os eredményességgel zárul.


Minden kapcsolódó információt szeretnék automatikusan megkapni.


Szeretettel várunk DRHAZI Bőrmegújító Szalonjainkban!

1. MAMMUT SZALON – Budapest II. Mammut I. első emeletén. Telefon: +36 20 265 8880

2. OKTOGON SZALON – Budapest VI. Teréz krt 11. Telefon: +36 20 3259464

Bőrmegújító csomag: http://drhazi.hu/drhazi-borszepites/drhazi-demodex-kezeles-akne-rosacea/drhazi-demodex-bormegujito-csomag

DRHAZI Blog: http://drhazi.hu/blog/bormegujito-kura

A DRHAZI® alapvetően egy kutató-fejlesztő cég. Kutatásaink alapján fejlesztünk, saját magunk gyártunk és folyamatosan tesztelünk. Saját szalonjainkban (Bp., Oktogon és Mammut) csak a saját, egyedi terápáinkat, módszereinket és készítményeinket használjuk. Minden termékünk valóban 100%-ban természetes és a legmodernebb biotechnológiai hatóanyagokkal fejlesztett medikozmetikum. 

Bejelentkezés ingyenes arcdiagnózisra: +36 30 871 4668