BŐRFIATALÍTÁS

Ránctalanítás holisztikusan

A kor előrehaladtával arcunkon nyomot hagy életünk minden jó és rossz élménye, a stressz, a környezeti hatások, az életmód éppúgy, mint kudarcaink és sikereink. A bőr természetes öregedési folyamatához mindez hozzájárul, éppen ezért gyakran előfordul, hogy arcunk idősebbnek mutat minket a valódi korunknál. Kialakul az orr és ajak közötti redő, a szem körüli és a homlok ráncai elmélyülnek, a bőr egyre jobban megereszkedik, elveszíti feszességét és rugalmasságát.

Idővel  a sejtjeink regenerációja is lassul, egyre kevesebb hialuronsav, kollagén és elasztin termelődik a sejtekben, és a kötőszövetek is lazábbá válnak, az izomrendszeri feszültségek, sorvadások tápanyag és oxigénhiányt  okoznak, így fokozzák és állandósítják a bőr megereszkedését és a ráncok kialakulását.

Sejtjeink öregedésének a folyamata

Az emberi testben a sejtek nap mint nap reprodukálódnak. Ez a folyamat az, amely a gyermek növekedését is biztosítja. Kifejlődésünket követően sejtjeink akkor is osztódnak, mikor már mindenünk tökéletesen kifejlődött, mégis mire felnőtté válunk, már sejtjeink bizonyos mértékű elhasználódása is megfigyelhető és a reprodukálódás elkezd hibásan működni a kromoszómák sérülései miatt.

A DNS-szál végein találhatóak a telomerek, melyek védik kromoszómáinkat a sejtosztódás során bekövetkező sérülésektől. Ezek a telomerek olyanok, mint egy védősapka, de minden alkalommal amikor a sejt reprodukálódik, ennek a védősapkának egy része elkopik, és így a telomer megrövidül, romlik a védőfunkció, és a sejt az öregedés útját járja egész az osztódási képességének elvesztéséig, a sejthalál stádiumáig. Több ezer tudományos kutatási eredmény bizonyította a rövid telomerek kopása és a természetes sejtöregedési folyamatok közötti összefüggést.

Így már könnyen megérthető, hogy az életmódunk, az életvitelünk milyen nagy mértékben meghatározza sejtjeink egészségét, ezért ahhoz, hogy valódi eredményeket érjünk el a ránctalanításban és az arc fiatalításában, kívül – belül támogassuk szépségünket.

Az öregedést, az elmúlást jelzik ráncaink

A ráncok kialakulásának mértékében az emberek között nagy különbségek vannak. Sokáig azt gondoltuk, hogy ez genetika és tehetetlenek vagyunk ellene, de szerencsére ez az elmélet megdőlt és inkább úgy tartjuk, hogy családi, energetikai mintázataink vannak az életmódunkra, viselkedésünkre és a stressz kezelésére. Épp ezért változtatni is tudunk, így sokat tehetünk szépségünkért.

A bevitt mérgek, mint a dohány, az alkohol, a nem tudatos táplálkozás, a UVA okozta fotó károsodás, nagymértékben elősegítheti az arcbőr ráncosodását, de ide sorolható a konfliktusokkal teli stresszes élet is, mely a legfőbb oka a ráncaink kialakulásának.

Az utóbbi időben kapott figyelmet, hogy egy adott stressz kezelése között is nagy különbségek vannak az emberek között.

Szuperérzékeny vagyok?

Az emberek körülbelül 20%-a szuperérzékeny, és ők bizonyítottan másként funkcionálnak és valójában még az agyuk szerkezete is eltér a többiekétől. A szuperérzékenyek sokkal többet töprengenek mindenen, és aprólékosabb szempontok alapján csoportosítják a dolgokat. Ha azokhoz a gépekhez hasonlítjuk őket, amelyek méretük alapján szortírozzák a gyümölcsöket, ők legalább tíz méretet különböztetnek meg, míg mások csupán kettőt vagy hármat. A szuperérzékenység állapot, mint amikor valaki barna vagy szőke hajjal születik. Az átlag feletti érzékenység érték! Olyan érték, amit kamatoztatni tudnak, ha hagyják őket az egyensúlyi állapotukban működni.

Jellemző rád?

•Vágy az elvonulásra, az ingermentes környezetre

•Gazdag és bonyolult belső élet

•Erős reakció mások hangulataira, érzelmeire

•Rendkívüli lelkiismeretesség és maximalizmus

•Félelem attól, hogy mások nem fogadnak el

•A jobb agyfélteke dominanciája miatti kreatív gondolkodás

•Ingerlékenység, szétszórtság reakció az éhségre

•A durva dolgoktól és az erős zajoktól való irtózás

•Versenyhelyzetben, illetve nyomás alatt bizonytalan teljesítmény

•Hajlam szénanáthára, pollenallergiára és bőrkiütésekre

•Az izgatószerekre való intenzívebb reakció (pl. koffein)

A jellemvonás árnyoldalai az erősebb ingerlés hatására jelentkeznek. Ami a legtöbb embernél csupán mérsékelt izgalmi szintet idéz elő, az a szuperérzékenyek esetében fokozott izgalmi állapotot generál. Így a stresszhelyzetek miatt erőteljesebbek a testi reakciók is, ilyenek az izomfeszültségek, a sorvadások is, melyek a legfőbb okai az arc öregedésének, az arc fakóságának, a bőrproblémáknak és a ráncok kialakulásának.

A ráncok kialakulása

A dinamikus ráncok azok, amelyek a mimikai izmok túlzott mozgásai, az izomfeszültségek okozta izomtömeg csökkenése hatására jönnek létre. A statikus ráncok azok, amelyek külső és belső tényezők hatására jönnek létre. Mindkét típusnál megtalálhatóak finom és mély ráncok, barázdák.

Hogyan kezelhetőek?

Akiket a tünetek gyors eltüntetése érdekel könnyebb dolguk van, mert telve van a piac hatékonynál – hatékonyabb módszerekkel, melyekkel elfedhetőek a ráncok.

Nehezebb azoknak, akik azokat a módszereket preferálják, melyek a kiváltó okokra fókuszálnak, melyek nem ártalmasak az egészségre és hosszú távon hatékonyan működnek.

Melyek ezek a módszerek?

 • Építsük és trenírozzuk az arcizmainkat, akár fizikoterápiás, akár manuális módszerekkel
 • Tudatosan válasszunk fiatalító kozmetikumokat, megismerve az összetételt, a várható hatást és a mellékhatásokat
 • A hightech hatóanyagkozmetikumok beépülnek a bőrbe, kiválóan regenerálják a bőrt és segítik kompenzálni a káros tényezőket. A 4 féle molekulaméretű hialuronsav és a kollagén a bőr vízmegkötő képességét segíti, a ceramidok, a glikán építő peptidek a bőrszerkezetét erősítik, a mimikai izom ellazító hatóanyagok segítik az arc stresszkezelését.
 • Krémezésnél sokat segít, ha körkörös apró masszázsmozdulatokkal visszük fel a krémeket, oleogéleket. Arra figyeljünk, hogy mindig felfelé irányuló kis mozdulatokkal, belülről kifelé masszírozzuk, paskoljuk. Emellett fontos, hogy ne a bőrt, inkább az arc izmait dolgozzuk meg.
 • A kiegészítő kozmetikai kezeléseknél a manuális technikákat helyezzük előtérbe, a masszázsokat, a bio arcplasztikát, de természetesen a hatékony, modern gépek is segítik a ránckezelést.
 • A rádiófrekvenciás gépeket nem kedvelem, de például az elektroporációs mezoterápiával a hatóanyagok bejuttatását maximalizálhatjuk. A modern plazmaterápiával fokozhatjuk a szöveti regenerációt.

Szépségtanácsok a ránctalan bőrért

 • Törekedjünk, hogy az alvásunk mennyiségét és a minőségét is optimalizáljuk
 • Táplálkozásunkba építsük be a superfood – ként ismert élő növényi anyagokat, turmixokat, melyek sok szerves ásványi anyagot, enzimeket és vitaminokat tartalmaznak
 • Az emésztőrendszer méregtelenítését életmódként alakítsuk ki, minden nap fogyasszunk utifű maghéjat, lenmaglisztet és megfelelő mennyiségű folyadékot.
 • Tudatosan alakítsuk ki a saját életünket, magunk válasszunk, mit szeretnénk megtapasztalni a hétköznapokban és tanuljuk meghúzni a határainkat, teremtsünk magunknak egy nyugalmasabb életet.
 • Tanuljunk meg stresszkezelési módszereket, melyekkel magunkban harmonizálhatjuk rohanó világunk negatív hatásait.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.